Diners

Accent vallesà a la primera incubadora de logística 4.0

El nou projecte del Consorci de la Zona Franca, pioner a l’Estat, acull quatre empreses de la comarca. A més, l’espai on s’ubica ha estat configurat per una firma de Terrassa

La Logistics 4.0 Incubator va ser presentada dimecres

La primera incubadora de l’estat espanyol dedicada a la logística 4.0 ja compta amb 30 “start-ups” que desenvolupen tecnologia capdavantera i ofereixen solucions, serveis i productes innovadors dirigits a la cadena de valor d’aquest sector, quatre d’elles amb seu al Vallès Occidental. A més, l’espai on s’ubica l’ha configurat un despatx de Terrassa.

El projecte està liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb el suport de la Fundación Incyde i els Fons Europeus FEDER, i va ser presentat aquest dimecres amb el nom de Logistics 4.0 Incubator. La incubadora s’ubica a la segona planta de l’edifici del consorci, en un espai reestructurat pel despatx terrassenc Torrella Ingeniería – Arquitectura amb disseny modular flexible i acull diverses firmes vallesanes: Columat, Bikelogic, Aldora Tech i Enkitek.

Columat, fundada per un terrassenc i una sabadellenca i amb seu a Barberà, ofereix solucions “click & collect”, a través dels seus armariets intel·ligents, i busca millorar el seu maquinari i programari.

La santcugatenca Bikelogic, cooperativa de ciclologística d’última milla, vol desenvolupar un programari amb intel·ligència artificial que agrupi les expedicions dels diferents operadors logístics i optimitzi les rutes combinades d’acord amb uns certs condicionants específics. Mentrestant, la sabadallenca Aldora Tech, dedicada als serveis de transport aeris amb drons d’última milla, vol implementar la fabricació additiva en redissenys, índexs de referència de materials, certificació de components o per als estudis mecànics i topològics, entre altres.

Enkitek, de Barberà, que automatitza processos de cultiu en jardins verticals, té la idea d’integrar la robotització per manipular les plantes, la fabricació additiva per imprimir els grippers (les pinces de subjecció) i a través de la intel·ligència artificial i el “deep learning” identificar possibles malalties, tractaments i/o fer seguiment del seu creixement.

De fet, la Logistics 4.0 Incubator té per objectiu desenvolupar les tecnologies “més capdavanteres” i oferir solucions, serveis i productes enfocats en l’àmbit de la cadena de valor del sector logístic. Així mateix, un dels reptes del programa és la millora de l’eficiència i la versatilitat dels processos.

Per al delegat especial de l’Estat al CZFB, el terrassenc Pere Navarro, “és un element més en la consolidació del hub logístic a Barcelona i una aposta per la innovació tecnològica i les competències digitals per augmentar l’impacte econòmic i l’impuls del teixit empresarial”.

To Top