“Ja ho he dit moltes vegades i no me’n cansaré, els joves empresaris existim, encara hi ha gent valenta per tirar endavant negocis, malgrat el context. Per això és important que els joves tinguem veu pròpia i que comptem amb marcs de trobada on puguem ajudar-nos uns als altres. No oblidem que som la nova generació i, insisteixo, l’emprenedoria no és fàcil; cal coratge, valentia i lideratge”. Amb aquestes paraules va defensar Ninna Torres els 25 anys del Cercle Cecot Joves Empresaris, col·lectiu que presideix des del gener del 2022.
Torres va fer aquestes declaracions en un acte de celebració que va aplegar més d’un centenar de persones a la Pineda de Mas Bonvilar entre membres actuals i persones que n’han format part en algun moment des de la seva creació. “Com a Cercle de Joves Empresaris estem en un molt bon moment. L’anterior president, en Paco Hoya, va deixar-nos en herència un grup de quaranta persones molt cohesionat, molt participatiu i motivat, la qual cosa fa més fàcil des de la Junta actual poder proposar activitats i col·laborar entre nosaltres a l’hora de millorar el dia a dia empresarial”, va assegurar l’empresària i primera presidenta dona d’aquest club.
El Cercle Cecot de Joves Empresaris va néixer l’any 1997 a proposta d’Antoni Abad i amb el suport del president de la patronal Cecot en aquell moment, Eusebi Cima. Des de llavors l’han presidit Antoni Abad (1997-2003), Ricardo Rodríguez (2003-2006), Toni Amat (2007-2010), Jordi Vilar (2011-2012), Dani Puente (2013-2014), Santi Fontseca (2015-2017), Paco Hoya (2018-2021) i en l’actualitat Ninna Torres (2022-), tots ells presents a l’acte de celebració del 25è aniversari, tret de Rodríguez que per motius familiars no va poder assistir però sí va poder participar mitjançant una gravació audiovisual.
El propòsit del Cercle era i continua sent el de convertir-se en la comunitat empresarial jove de referència, que uneixi el talent del país i que promogui activitats que capacitin el lideratge empresarial, el creixement professional i l’esperit col·laboratiu. Per ser membre del Cercle s’ha de tenir menys de 45 anys i ser empresari o alts executiu d’empreses associades a la patronal Cecot. En el cas de la presidència, els mandats són d’un mínim d’un any i d’un màxim de dos anys. “Una de les millors característiques d’aquest club és que saps que hi ha una data de caducitat, i això fa que, com a membre, t’impliquis i el gaudeixis amb intensitat. I per al col·lectiu suposa una regeneració continuada que l’enriqueix i el fa evolucionar en positiu”, va destacar durant la celebració del 25è aniversari, Dani Puente, president del Cercle entre 2013 i 2014.
“Els que podem mirar-nos en perspectiva l’evolució del Cercle de Joves estem contents de veure que la presència femenina creix entre els membres actuals i, malgrat la paritat total encara no es dona, hi arribarem”, expressaven alguns membres impulsors del col·lectiu. “Les dones hi som, però a vegades quedem una mica darrere, treballant en l’anonimat. Està bé que ens fem més visibles i, en la mesura en què podem, des de la Junta del Cercle intentem incentivar aquest canvi”, diu Torres.
Cerclemón
Cerclemón, la comissió de treball solidari del Cercle Cecot de Joves Empresaris que fomenta la responsabilitat ètica i social del teixit empresarial, també va tenir un paper destacat en l’acte. Cerclemón participa en iniciatives de caràcter solidari i col·labora amb fundacions i ONGs. És una comissió que van impulsar l’any 2000 persones com Joan Carles San José, president entre 2000 i 2003, o Martí Lloveras, president entre 2004 i 2005. Posteriorment, van presidir la comissió: Txell Valero (2006-2007); Xavier Solsona (2011-2012); Oriol Casamitjana (2013-2014); Juan Antonio Rubio (2015-2016); Santi Sanchez (2017-2018) i actualment Santi Ventalló (2019-).