Diners

Roche inverteix 51 milions d’euros a ampliar el campus de Sant Cugat

El complex industrial s’ha dissenyat per ser el primer del grup “completament lliure d’emissions de CO2”

El campus de Roche a Sant Cugat del Vallès

La farmacèutica suïssa Roche ha invertit 51 milions d’euros per ampliar i renovar les seves instal·lacions al campus de Sant Cugat del Vallès, un centre de referència a nivell mundial en investigació i desenvolupament de solucions digitals on treballen 1.300 persones d’una trentena de nacionalitats i amb diferents perfils científics i tecnològics.

Des d’aquest espai de més de 30.000 metres quadrats, que serà inaugurat aquest dimarts, la multinacional impulsarà l’activitat de les seves filials Roche Diabetes Care i Roche Diagnostics, dedicades a proveir solucions intel·ligents per a la diabetis i desenvolupar proves diagnòstiques per a laboratoris, centres de recerca o farmàcies, respectivament.

“Apostem per Barcelona i Espanya pel seu esperit d’obertura i multiculturalitat, que han convertit la ciutat en un centre internacional d’atracció de talent i innovació”, diu Josep Maria Vallmajó, director general de Roche Diabetes Care Espanya.

La remodelació ha inclòs la construcció d’un nou edifici, l’adaptació de l’antic edifici al nou model de treball col·laboratiu i el soterrament i ampliació de l’aparcament, cosa que ha permès guanyar un espai a l’aire lliure (l’àgora) habilitat per al descans, però també per treballar des de l’exterior. La inversió s’ha anunciat coincidint amb el 90è aniversari de l’arribada de la companyia a l’estat espanyol.

Segons una nota de premsa difosa per Roche, el nou campus s’ha dissenyat segons tres pilars bàsics: persones, espais i tecnologia. Així, s’utilitzen els espais com a element potenciador de les noves formes de treballar, facilitant la interacció a través de sistemes tecnològics d’última generació i implementant noves polítiques com la de no disposar d’espais individuals a cap nivell organitzatiu.

Sostenibilitat

Alhora indica que el campus ha estat renovat per convertir-se en la primera de les instal·lacions del grup “completament lliure d’emissions de CO2”. L’estructura del nou edifici s’ha dut a terme mitjançant una solució que permet integrar instal·lacions a l’interior, una tècnica a través de la qual l’empresa afirma que s’ha reduït el material en un 40% en comparació amb els mètodes tradicionals de formigó.

S’han implantat mesures per reduir la demanda energètica i s’ha instal·lat una coberta verda. A més, l’energia elèctrica del campus es genera amb plaques fotovoltaiques i ha construït un sistema de drenatge de l’aigua de pluja que en garanteix la reutilització per al reg.

Roche afegeix que més de la meitat dels equips del Campus de Sant Cugat exerceixen funcions globals i treballen per a tot el món. En concret, l’equip de Barcelona forma part d’una xarxa d’equips de recerca, diagnòstic i desenvolupament de solucions diagnòstiques, innovacions en ecosistemes digitals i desenvolupaments en genòmica en 17 països, que abasten quatre continents.

To Top