Diners

Fluidra va invertir 53 milions en R+D+I el 2022, la xifra més alta de la seva història

La companyia vallesana preveu inaugurar enguany el laboratori d’R+D del centre de Polinyà per poder testar tots els productes que es dissenyen

La seu de Fluidra a Sant Cugat del Vallès

Fluidra, companyia d’equipament i de solucions connectades per a piscines i “wellness” amb seu a Sant Cugat del Vallès, va invertir 53 milions d’euros en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) el 2022, la qual cosa suposa un 37% més que el 2021 i la xifra més alta de la seva història.

El volum d’inversió suposa duplicar els 25 milions destinats a aquest àmbit el 2019, el primer any complet després de la fusió amb Zodiac, informa la firma en un comunicat.

La multinacional explica que treballa per centralitzar l’activitat d’R+D+I en una xarxa de quatre centres propis a Polinyà, Carisbad (EUA), Braeside (Austràlia) i Belberaud (França per poder tenir una visió global de la piscina orientada a solucions, en comptes d’en categories de productes independents i que a més dels equips d’innovació, aquestes instal·lacions integren altres àrees rellevants per a la innovació i desenvolupament de productes com els equips de gestió, conformitat de producte, propietat intel·lectual, innovació oberta, productes sostenibles i IoT, entre altres.

Les instal·lacions de Carisbad (EUA) donen servei a Amèrica del Nord, les de Polinyà (Espanya) a EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), les de Braeside (Austràlia) a Àssia-Pacífic i les de Belberaud (França) a tot el món.

“L’R+D+i és una part fonamental del nostre ADN. Sabem que l’èxit en el mercat de les piscines depèn del fet que els equips siguin, d’una banda, fàcils d’usar, instal·lar i mantenir i, per un altre, que siguin sostenibles i fiables. Per això ens focalitzem a oferir als clients les millors solucions adaptades a les seves necessitats”, assegura Martí Giralt, EMEA Manufacturing General Manager (FMD) de Fluidra.

El 2022 la companyia va acabar la construcció del seu últim centre a Polinyà, amb l’objectiu de centralitzar les activitats de la regió per a guanyar eficiència i enfocament. Està previst que enguany s’inauguri el laboratori de R+D del centre amb diverses piscines de prova per testar tots els productes que es dissenyen. El laboratori comptarà amb equips d’assajos mecànics, cambres climàtiques i equips d’envelliment accelerat, així com impressores 3D per prototipar més ràpidament els dissenys.

Fluidra va invertir 53 milions en R+D+I el 2022, la xifra més alta de la seva història
To Top