Diners

Pimec i ECAS impulsaran 200 plans de diversitat al Vallès Occidental

Una cinquantena d’empreses del territori ja participen al programa Next Diversitat i Empresa

Pimec Vallès Occidental preveu impulsar juntament amb les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) la gestió d’aproximadament 200 plans de diversitat en empreses del territori en el marc del Programa Next Diversitat i Empresa. L’objectiu del programa, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball i finançat pels fons europeus Next Generation, és promoure la gestió de la diversitat en l’entorn empresarial i acompanyar les persones en situació de vulnerabilitat per afavorir la seva ocupabilitat.

A Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Cerdanyola i Sant Quirze, el passat mes de maig, 49 empreses ja hi estaven participant, i es preveu que el programa pugui beneficiar més d’un centenar de persones provinents de col·lectius en situació de vulnerabilitat, gràcies a la mediació d’entitats socials vinculades al territori que participen de manera directa en els processos d’orientació, formació i assessorament d’aquests col·lectius. Es tracta, concretament, de la Fundació Eveho, ProHabitatge, Surt, Secretariado Gitano, Catnova, Dones pel Futur i la Fundació Iniciatives Solidàries.

“Donar suport a les empreses en el desenvolupament d’accions de responsabilitat social empresarial obre les portes a fer les pimes més compromeses amb les persones provinents de situacions vulnerables”, exposa el president de Pimec Vallès Occidental, Xavier Pujol.

Al conjunt de Catalunya es preveu que el programa permeti implementar fins a 1.700 plans de diversitat en pimes.

Pimec i ECAS impulsaran 200 plans de diversitat al Vallès Occidental
To Top