Diners

Boehringer inverteix 13 milions en projectes en el seu centre tecnològic global

La farmacèutica preveu augmentar la plantilla del “hub”, ubicat a Sant Cugat, en un 10% aquest 2023

La companyia farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim va invertir l’any 2022 un total de 13 milions d’euros en projectes en el seu hub tecnològic global, ubicat a Sant Cugat del Vallès, que dona servei a nivell mundial. Així n’ha informat aquest dimarts l’empresa, que assegura que preveu la continuïtat de la inversió en aquest camp en els pròxims anys i que anuncia que al llarg d’aquest 2023 espera augmentar un 10% la plantilla d’aquest centre, que enguany celebra deu anys des de la seva obertura dins de la seu espanyola de la multinacional.

La companyia va obrir aquest centre de serveis digitals el 2013 amb una projecció de 100 treballadors, convertint-se en un dels primers centres de serveis globals d’IT (“information tecnhology”, o tecnologia de la informació) a establir-se en l’àrea de Barcelona. Des de llavors, ha anat incrementant la seva plantilla fins a les 300 persones i proveeix serveis a més de 50.000 usuaris. Entre les persones que formen part de l’equip, trobem 27 nacionalitats diferents.

“Des que vam establir el hub tecnològic a la nostra seu de Sant Cugat del Vallès, ara fa deu anys, perseguim l’ambició de convertir-nos en una empresa líder en digitalització dins del sector farmacèutic i refermar-nos com una plaça estratègica a nivell mundial”, comenta la responsable del centre, Marieta Ramos.

Aquest hub és el centre tecnològic més gran dels que posseeix Boehringer Ingelheim. “Som la unitat més important per a la companyia en serveis tecnològics després del centre a Ingelheim am Rhein; la seu del grup, i la dels Estats Units”, explica la responsable de la unitat.

El hub tecnològic català acull el centre de ciberintel·ligència i operacions de seguretat, el centre d’operació de xarxes, el d’excel·lència d’automatització de fàbriques i de relació amb els clients.

A Sant Cugat del Vallès, Boehringer també té un hub digital, amb 40 treballadors.

La multinacional compta amb dos centres tecnològics més a banda del de la localitat vallesana, a Buenos Aires i a Manila.

Boehringer inverteix 13 milions en projectes en el seu centre tecnològic global
To Top