La Cecot ha informat aquest divendres que dimecres va formalitzar la seva candidatura per designar els cinc representants patronals del territori que han de formar part del pròxim Ple de la Cambra de Comerç de Terrassa: Ignasi Cusidó (àmbit internacionalització i representant del sector industrial), Paula Espinar (àmbit autònoms, emprenedoria i responsabilitat social empresarial amb el territori), Toni Palet (àmbit construcció, urbanisme, transició energètica i infraestructures), Alba Cabello (àmbit emprenedoria, turisme, internacionalització) i Xavier Linares (àmbit comerç local i promoció i dinamització comercial.). Alhora, l’entitat empresarial ha fet públic el seu suport al projecte presentat el passat 24 de maig per l’actual president de la Cambra de Comerç, Ramon Talamàs, que aspira a revalidar el càrrec.
La patronal assegura que els cinc perfils professionals que proposa són “complementaris” i que aportaran al Ple de la Cambra “una visió integral de la diversitat d’empreses i autònoms que composen el teixit empresarial del territori”.
De la mateixa manera, l’organització multisectorial afirma que ha vetllat perquè els representants patronals proposats donin veu a la pluralitat d’empreses de la demarcació i poder fer front als reptes que el teixit empresarial ha d’afrontar els propers anys, tenint en compte les singularitats de cada sector d’activitat i la grandària de les empreses que el composen. “És important conjugar les necessitats i visions de les diferents empreses i sectors d’activitat per tal de fer front a qualsevol repte des d’una visió 360º”, destaca Oriol Alba, secretari general de la Cecot, qui afegeix que “abans de prendre qualsevol decisió estratègica de caire socioeconòmic és necessari preveure i analitzar l’impacte que tindrà sobre el col·lectiu d’empreses que conformen la nostra demografia empresarial que és molt diversa. I aquesta diversitat és la que aportaran les cinc persones que proposem que formin part del Ple de la Cambra”.
Suport a Talamàs
Respecte del suport al projecte de Talamàs, la Cecot considera que el seu grup aglutina una llista d’empreses “reflex de la realitat del teixit empresarial del territori”. Moltes d’elles també formen part de la patronal i la Cecot valora “la total implicació de les persones que les lideren amb el desenvolupament econòmic i social de la ciutat”. “Per posar en marxa accions a la ciutat és important comptar amb persones motivades per fer-ho”, afirma Alba.
La Cecot destaca també el treball desenvolupat per Ramon Talamàs, Antoni Abad fins el juny de 2022 i Xavier Panés com actual president de la Cecot per tal d’establir sinergies entre ambdues entitats econòmiques. “La proposta de Talamàs, més que continuista, l’entenem com una candidatura que incentiva la coordinació de diferents entitats al territori i nosaltres ens sentim còmodes en l’establiment d’aliances per treballar en xarxa i evitar duplicitats ineficients, així com sumar iniciatives per potenciar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses que tenim i les que volem que s’estableixin a la nostra demarcació”, remarca el secretari general de la Cecot. En aquest punt, Alba insisteix en les línies de treball obertes i la dinàmica positiva establerta amb la Cambra de Comerç durant l’actual legislatura en l’impuls, conjunt, d’iniciatives en àmbits com la transició energètica de les empreses, les infraestructures, la industrialització i les millores i modernització dels polígons industrials, la digitalització de processos per simplificar gestió administrativa o la dinamització comercial de la ciutat vinculada amb la mobilitat.