Diners

Labiana creix un 1,6% tot i el descens de la seva divisió a Terrassa

Les vendes del segment de salut animal van caure un 4,4% al llarg de l’any passat

La seu de Labiana Life Science està al carrer de Venus

La plataforma de salut animal i humana Labiana, que té a Terrassa la seu de la divisió Labiana Life Sciences (especialitzada en el desenvolupament i comercialització de productes per a salut animal), va mantenir un comportament pràcticament estable pel que fa a la seva xifra de negoci el 2022. Segons ha informat aquest dijous la firma en un comunicat, la seva facturació es va incrementar un 1,6%, arribant fins als 57,85 milions d’euros, “tot i la incertesa microeconòmica i l’entorn inflacionista que va impactar especialment en el sector farmacèutic i veterinari”, argumenten.

Segons els resultats no auditats, el benefici operatiu o ebitda ajustat del grup, a qui BME Growth va suspendre temporalment la cotització a principis de setmana per no presentar la informació financera anual auditada dins del termini establert, va baixar un 9,2%, passant de 7,7 milions d’euros a 7, però des de Labiana destaquen que el seu deute financer net es va reduir fins als 35,99 milions d’euros, un 14,7% més baix que els 42,2 milions del 2021.

Per àrees de negoci, el segment de salut animal, el que té seu a Terrassa, va experimentar un descens d’un 4,4%, tancant el 2022 amb un volum de vendes de 30,61 milions d’euros. En canvi, la divisió de salut humana va tenir un creixement del 9,3%, passant dels 24,92 milions d’euros del 2021 als 27,24 el 2022.

D’aquesta manera l’àrea de salut humana representa ara un 47,1% i l’àrea de salut animal un 52,9% del total del negoci. Per tipus de producte, el propi suposa un 38% del negoci i el de fabricació per contracte, un 62%.

Per geografies, Labiana ha crescut un 18,1% a la Unió Europea, exclosa Espanya, i un 150,4% als EUA. D’aquesta manera, tots dos territoris suposen ja el 58,1% i l’1,9% respecte al global.

A Espanya, durant l’exercici 2022 es va registrar un descens del 19,3% de la facturació, “degut principalment als retards en la producció per la falta de components de fabricació, especialment els filtres d’esterilitzants imprescindibles en la fabricació d’injectables; la reculada temporal del mercat veterinari a conseqüència de la publicació del nou reglament del medicament; i la reducció del cens en les principals espècies ramaderes al nostre país”, diuen.

Labiana creix un 1,6% tot i el descens de la seva divisió a Terrassa
To Top