Diners

Pimec creu que calia una reforma de pensions, però lamenta l’increment de costos laborals

La patronal ha organitzat una reunió a Terrassa amb el ministre Escrivá, que reconeix problemes en l’atenció de la Seguretat Social i anuncia la incorporació de 4.200 treballadors

El ministre José Luis Escrivá i el president de Pimec, Antoni Cañete, aquest divendres a Terrassa / Lluís Clotet

La patronal Pimec creu que la reforma de les pensions que va convalidar aquest dijous el Congrés dels Diputats era necessària, però lamenta un increment en els costos laborals i demana que es legisli tenint més en compte la dimensió de les entitats que formen el teixit empresarial espanyol, moltes d’elles micro, petites i mitjanes empreses. “Era una reforma que s’havia de dur a terme i absolutament necessària per donar viabilitat al sistema. S’han introduït elements innovadors que valorem però, per fer viable el sistema i per la corba demogràfica que tenim s’introdueixen també increments en els costos laborals amb les conseqüències que això té”, ha manifestat aquest divendres des de Terrassa Antoni Cañete, president de l’organització empresarial, després d’una trobada que Pimec ha mantingut amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, al Teatre Principal.

El president de la patronal creu que en l’àmbit de les microempreses s’hauria d’intentar minimitzar aquests costos per poder donar-los “més viabilitat”. Així, ha demanat “corresponsabilitat” i que el sistema busqui “justícia en el mateix”, alhora que ha reclamat canvis en el mecanisme de les baixes. “Hem parlat amb el ministre de fer el sistema eficaç i eficient, amb la corresponsabilitat de l’àmbit empresarial i dels agents, però també de tota la societat i en aquest sentit pensem que el sistema, sobretot en l’àmbit de les baixes, té un mecanisme que es pot millorar de forma significativa. Per això hem quedat amb el ministre que li traslladarem propostes en aquest sentit”, ha explicat Cañete.

La Seguretat Social ampliarà la plantilla amb 4.200 nous efectius

“He escoltat diferents propostes que considerarem”, ha manifestat, per la seva banda, el ministre Escrivá, que ha confirmat que el seu ministeri reforçarà la plantilla de la Seguretat Social per intentar pal·liar “colls d’ampolla” detectats en l’atenció i que ho farà amb “almenys” 4.200 nous efectius arreu de l’Estat, unes contractacions que, segons ha indicat, ja s’han iniciat. “Entre el 2011 i el 2019, la Seguretat Social va perdre un 25% dels seus efectius. Nosaltres, des que vam arribar, hem estabilitzat la situació i ara, amb els temps que comporten les oposicions i la contractació d’interins, farem un salt qualitatiu molt important que ja s’està produint”, ha assegurat.

La trobada dels representants de Pimec amb el ministre / Lluís Clotet

El ministre ha assenyalat que la Seguretat Social registra 17 milions d’interaccions anuals amb els ciutadans i que “dins d’aquests 17 milions, que hi hagi persones que no hagin tingut l’atenció que es mereixen és inevitable“. Ha reconegut, però, que en alguns llocs hi ha “carència de recursos humans” i ha emfatitzat que “tot i que hi hagi retards en l’atenció i amb les llistes d’espera, la continuïtat de rendes en les pensions hi és sempre”. “La Seguretat Social resol sempre abans d’un mes des de l’últim salari i la primer pensió i si algú té alguna urgència al respecte, té preferència”, ha afirmat.

Alhora, Escrivá ha reconegut estar estudiant l’obertura de les oficines de la Seguretat Social a la tarda, “però és nou i requereix diàleg social”, ha dit.

To Top