Diners

Puig concentrarà tot el creixement cosmètic a Vacarisses

La multinacional catalana ha tornat a batre un rècord de benefici net amb 400 milions el 2022, un 71% més

El conseller executiu de Puig, Marc Puig, en roda de premsa / ACN

La multinacional familiar de cosmètica i perfumeria Puig té la intenció de concentrar el creixement de la seva producció en cosmètica a Vacarisses, on està ubicada la principal planta del grup en la producció de productes d’aquesta categoria. En la presentació aquest dijous dels resultats de l’any 2022, el conseller executiu de l’empresa, Marc Puig, va reiterar la intenció de la firma de continuar concentrant allà “tot el creixement” que tinguin en la categoria de cosmètica.

En aquesta planta el grup hi ha recol·locat el 30% dels 400 empleats que treballaven a la planta de producció de la companyia al Besòs, que el passat novembre va anunciar que tancaria definitivament. L’altre 70% ha anat a les oficines d’investigació i desenvolupament que la firma ha situat al costat de la seu principal a l’Hospitalet de Llobregat. De fet, Puig ha assegurat aquesta setmana que el tancament i recol·locació dels treballadors s’ha dut a terme de manera que “tothom” en resultés satisfet.

La multinacional va tancar el 2022 amb un benefici rècord de 400 milions d’euros, un 71% més respecte del 2021, i amb uns ingressos de 3.600 milions, un 40% més que el 2021. “Són unes xifres històriques”, va celebrar dijous Marc Puig, que considera que aquestes xifres col·loquen a l’empresa en una de les millors posicions per poder assolir l’objectiu dels 4.500 milions de facturació el 2025.

Enguany, creixement a doble dígit

El directiu de la firma va assegurar que de cara el 2023 la previsió és “créixer a doble dígit”. D’altra banda, Puig va destacar que, per ara, no preveuen més adquisicions, després que durant el 2022 la firma adquirís la sueca Byredo, l’índia Kama Ayurveda i la colombiana Loto del Sur.

La firma catalana va créixer durant el 2022 en totes les categories. En maquillatge, les vendes van incrementar-se un 52%, en perfumeria i moda un 40%, i en dermocosmètica un 20%. Entre les principals fites de l’exercici del 2022, Puig va destacar dijous el creixement de l’empresa en la categoria de perfumeria selectiva, on per primera vegada ha assolit una quota de mercat a escala mundial del 10%.

Quant a mercat geogràfic, els ingressos nets de Puig van créixer més d’un 30% en totes les regions, registrant l’increment més gran en el mercat americà (+56%). No obstant això, Europa, Orient Mitjà i Àfrica van representar el 54% de les vendes de Puig, mentre que el conjunt de les Amèriques va suposar un 36%, i Àsia un 10%.

To Top