Diners

Oliu descarta un impacte de la tempesta financera en la banca espanyola

El president del Banc Sabadell sosté que, a diferència de crisis anteriors, la banca ha diversificat els riscos i té prou liquiditat i la situació de les entitats no té “res a veure”

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, a Alacant aquest dimecres / ACN

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, descarta que la tempesta financera desencadenada pel rescat de Credit Suisse i la fallida del Silicon Valley Bank tingui una incidència a la banca espanyola i a l’entitat que presideix.

Tot i mantenir la cotització per sobre de l’euro, el Banc Sabadell ha patit una caiguda a borsa de fins a un 5% en les darreres jornades. Oliu ho considera un fet puntual i descarta que hi hagi un efecte contagi en la banca espanyola i en l’entitat que presideix. “No té cap sentit pensar en cap repercussió posterior d’aquesta tempesta financera per a la banca espanyola”, ha assegurat aquest dimecres en una trobada amb periodistes abans de la Junta General d’Accionistes.

El president del Banc Sabadell considera que, a diferència d’altres crisis anteriors, la banca ha diversificat els seus riscos i té prou liquiditat.

En la mateixa línia, el conseller delegat del banc, César González-Bueno, ha subratllat que l’entitat “no té exposició a Credit Suisse” i ha apuntat que Banc Sabadell tampoc no té necessitat d’emetre deute de tipus AT1 -per reforçar el seu coixí de capital- fins a 2026.

Oliu ha argumentat que tampoc la cartera de deute suposa un problema per als bancs espanyols, i haafegit que en el cas del Sabadell representa un 11%. González-Bueno ha comentat en aquesta línia que més del 60% dels dipòsits de Banc Sabadell estan coberts pel Fons de Garantia de Dipòsits.

Sobre aquesta qüestió, Oliu ha volgut elogiar el paper del Banc Central Europeu (BCE) per resoldre la crisi de Credit Suisse. “Des de l’inici d’aquesta crisi la reacció del BCE ha estat molt positiva”, ha ressaltat, alhora que també ha celebrat que se segueixi permetent el pagament de dividends als bancs europeus.

Quatre anys més de president

Més enllà d’aquesta qüestió, el president del banc ha protagonitzat un discurs marcat per l’optimisme. Ha destacat que el Sabadell és l’entitat que “més es revalora” a la borsa: “Hem tingut una progressió sòlida i de solvència”, va celebrar.

La Junta General d’Accionistes d’aquest dijous reelegirà Oliu com a president i donarà llum verda a un dividend complementari de 0,02 euros per títol corresponent al 2022.

To Top