Diners

Fluidra guanya 159,9 milions el 2022, un 36,6% menys

La companyia amb seu a Sant Cugat incrementa les seves vendes un 9%, fins als 2.389 milions d’euros

La seu de la firma, a Sant Cugat del Vallès

La companyia d’equipament i de solucions connectades per a piscines i “wellness” Fluidra, amb seu a Sant Cugat del Vallès, ha tancat l’any 2022 amb unes vendes de 2.389 milions d’euros, un 9% més que el 2021, segons ha informat aquest dilluns a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). La multinacional, però, ha tancat l’exercici amb un ebitda (benefici operatiu) de 512 milions d’euros, davant dels 549 milions del 2021.

El benefici net de la firma ha estat de 159,9 milions d’euros, un 36,6% menys que l’any anterior, a causa de més costos financers i resultats extraordinaris obtinguts el 2021.

L’empresa explica que les vendes van créixer impulsades per preu, adquisicions i moneda, que van compensar amb escreix uns volums inferiors. El marge brut es va veure afectat per la inflació i el mix de producte. No obstant això, “els increments de preu aplicats fins avui estan contribuint a la recuperació del marge brut de la companyia a mesura que s’endinsa en el 2023”, diu la firma.

El benefici de caixa net va arribar als 269 milions d’euros, un 20% menys que el 2021, fruit d’uns costos financers més elevats, així com d’un benefici fiscal excepcional en el segon trimestre del 2021 a causa de la fusió amb Zodiac.

Quant a zones geogràfiques, Amèrica del Nord va registrar un increment anual del 17% en els ingressos, impulsat per les adquisicions; la regió del sud d’Europa va créixer un 6%; i la resta de regions del món, liderades per Austràlia i Orient Mitjà, van reportar un augment del 21%. Les vendes a Europa central i del nord van disminuir un 14% a causa d’un descens de la demanda i a la correcció dels nivells d’inventari en el canal.

La divisió de piscina comercial va créixer un 38%, impulsada per les adquisicions dutes a terme durant l’any anterior i per la recuperació del turisme.

Fluidra ha implementat un programa de simplificació per millorar els marges bruts i reduir els costos fixos en els propers tres anys que, segons la companyia, “progressa favorablement”.

Després de tancar l’any 2021 amb els millors resultats de la seva història, el sector torna a la normalitat i la companyia espera un primer semestre que es veurà afectat per la correcció d’inventari de canal.

En el conjunt del 2023, la multinacional preveu una vendes entre 2.000 i 2.200 milions d’euros, un ebitda d’entre 410 i 480 milions i un benefici de caixa net per acció d’entre 0,95 i 1,25 euros.

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, considera que “l’entorn macroeconòmic segueix sent “incert” i espera un volum menor de negoci el 2023 per la normalització del sector després d’un període de fort creixement. Tot i això, Planes assegura que avui Fluidra és una “companyia estructuralment més forta”, que ha expandit la seva cartera de productes a Amèrica del Nord i la xarxa de distribució a Europa i ha millorat l’oferta de piscina comercial.

Fluidra guanya 159,9 milions el 2022, un 36,6% menys
To Top