Diners

Bike Ocasión s’expandeix a França

L’empresa terrassenca de compravenda de bicicletes de segona mà inicia la seva internacionalització després de tancar el 2022 amb una facturació de 8 milions d’euros

Juan D. Carretero i Borja Mesonero-Romanos, consellers delegats de Bike Ocasión / Cedida

L’empresa terrassenca de compravenda de bicicletes de segona mà reacondicionades Bike Ocasión inicia el seu procés d’internacionalització. La firma s’expandeix a França, on ha començat a operar aquest mes de febrer i on espera facturar un milió i mig d’euros en el seu primer any d’activitat.

En un comunicat emès aquest dimecres, la companyia explica que la seva immersió en el país veí serà sota la denominació Zyclora. Bike Ocasión indica que es tracta d’una maniobra de creixement d’una empresa que per aquest 2023 es fixa uns objectius “molt ambiciosos”.

“L’arribada a França és només el primer pas. Amb el llançament d’aquesta nova marca a Europa, ens proposem que el 2026 l’expansió europea sigui una realitat que ens permeti seguir creixent com a referents en aquest model”, exposen Borja Mesonero-Romanos i Juan D. Carretero, consellers delegats de Bike Ocasión des de l’any passat, quan Taurus Capital va comprar l’empresa. 

Des de la firma egarenca expliquen que han escollit França com la primera pedra en la seva internacionalització en alineació amb els plans i objectius del Govern francès d’estalvi energètic i mediambientals i el seu Plan Vélo, que busca incentivar l’ús de la bicicleta entre la població francesa i aconseguir que el 2024, quan París serà la seu dels Jocs Olímpics, el percentatge de ciutadans que va en bici pugi al 9%. “Dins de la bateria de mesures establertes pel Govern francès per assolir els objectius, hi ha la d’oferir diners a qui decideixi abandonar el seu cotxe per una bicicleta elèctrica”, destaquen.

Bike Ocasión ha tancat l’any 2022 amb una facturació de 8 milions d’euros i la venda de 4.000 bicicletes reacondicionades. Des de l’empresa expliquen que durant els últims anys el preu de primera mà s’ha incrementat entre un 20 i un 30% i que cada cop són més els aficionats al ciclisme que busquen “bicicletes reacondicionades amb característiques tècniques superiors a un preu més reduït”.

L’empresa, que va començar la seva activitat el 2015 amb una botiga local a Terrassa, operada des d’un petit magatzem, compta actualment amb 40 treballadors distribuïts entre tenda física i una botiga en línia amb un estoc de venda de més de 1.000 bicicletes. “La nostra alta capacitat d’emmagatzematge és un dels nostres punts forts respecte de possibles competidors”, defensen els consellers delegats de Bike Ocasión.

Al llarg de l’últim any, la companyia ha duplicat la seva plantilla i s’ha convertit en un dels principals actors del sector.

Bike Ocasión s’expandeix a França
To Top