Diners

Una solució innovadora per als pacients amb la síndrome de l’olor de peix

L’empresa vallesana Eurofragance col·labora amb l’Hospital Sant Joan de Déu en el desenvolupament de fragàncies per millorar la qualitat de vida d’aquests pacients

Eurofragance té la seu a Sant Cugat del Vallès i la fàbrica a Rubí

L’empresa vallesana Eurofragance, amb seu a Sant Cugat del Vallès i fàbrica a Rubí, ha unit forces amb l’Hospital Sant Joan de Déu desenvolupant una solució per neutralitzar la forta olor que pateixen les persones amb dèficit primari de carnitina o trimetilaminuria, l’anomenada síndrome de l’olor de peix.

La multinacional ha creat diferents fragàncies aplicades en diversos formats, una aigua de colònia, una loció corporal i un sèrum corporal, capaços de contrarestar la mala olor amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’uns pacients, en molts casos pediàtrics, que arrosseguen una gran càrrega psicològica que els pot conduir a l’aïllament social, l’ansietat i la depressió.

Segons els especialistes, l’olor és conseqüència de l’oxidació hepàtica de la trimetilamina, una amina volàtil que desprèn una forta olor de peix en l’orina, la suor, l’alè i les secrecions vaginals.

La idea del projecte entre Eurofragance i Sant Joan de Déu va començar quan l’hospital va detectar diversos casos amb aquest problema en pacients pediàtrics i, a continuació, es va posar en contacte amb l’empresa vallesana. A partir d’aquest moment, al juliol de 2021, la companyia i la seva àrea de desenvolupament van començar una recerca per a aquest cas concret.

“Des de Eurofragance ens vam posar a dissenyar un model de difusió de l’olor en la pell dels pacients per a començar a provar diverses fragàncies. Vam tastar moltes matèries primeres per obtenir una solució a la forta olor”, explica Magdalena Rey, perfumera tècnica de Eurofragance i impulsora del projecte.

Una vegada feta una primera selecció de fragàncies, la rutina diària dels pacients participants en el projecte ha estat aplicar-se un sèrum i una loció després de la dutxa, que pot reforçar-se amb una aigua de colònia tants cops com es consideri necessari.

L’estudi s’ha fet amb un nombre limitat de pacients. Fins ara els resultats han estat molt satisfactoris i es continua treballant per millorar la fórmula i arribar a més persones afectades. De fet, el projecte continua en fase de prova, per a la qual es continuen buscant voluntaris en els quals testar l’efectivitat dels productes, que actualment s’elaboren conjuntament amb el Servei de Farmàcia de l’hospital.

Una solució innovadora per als pacients amb la síndrome de l’olor de peix
To Top