27a Nit de l'Empresari

Roba laboral sostenible i responsable

Fan moda circular i sostenible per a empreses i treballen amb tallers que donen feina a persones en risc d’exclusió. També tenen servei de recollida de residus tèxtils

7è Reconeixement CaixaBank a la pime responsable – Circoolar

Luis Ribó i Celina Tamagnini són els dos impulsors de Circoolar, una empresa amb seu a Barcelona quedes del 2019 es dedica a fabricar uniformes sostenibles i roba ecològica per a empreses.

“Fem roba laboral bàsica, uniformes i marxandatge”, explica Ribó, cofundador i director de marca de Circoolar. “El nostre client és totalment transversal. Tenim clients del sector farmacèutic, de la restauració i l’hostaleria, de gran consum, de logística… El punt d’unió de tots els nostres clients és el compromís amb l’ètica, la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa i el desig de vestir aquests mateixos compromisos”, comenta.

“Quan ara fa dotze anys, vaig començar a treballar en el món de la consultoria social, anaves a vendre algun projecte de sostenibilitat o d’impacte social i mediambiental a les empreses i et prenien de ximple. Avui dia, la gran majoria entenen que no poden donar l’esquena a la sostenibilitat”, assenyala Ribó. “El problema que tenim al nostre país, però, és que parlem molt i fem poc”, lamenta.

“Hi ha la lluita contra el residu plàstic, ara estem en plena lluita per reduir les emissions de CO2 i jo crec que el que vindrà després serà la revolució del tèxtil”, considera Ribó, que recorda que la de la moda és una de les indústries més contaminants, responsable del 10% de les emissions mundials, i que l’any passat només a Espanya es va generar un milió de tones de residu tèxtil.

Impacte social

A Circoolar apliquen els criteris de l’economia circular i d’impacte social al disseny, la producció i la confecció. Fan servir materials ecoamigables com el polièster reciclat d’ampolles PET, el cotó reciclat i el cotó orgànic i treballen amb tallers nacionals d’inserció sociolaboral i, per a grans produccions, amb tallers professionals d’Espanya, Portugal i el Marroc “on es compleixen condicions dignes de treball”.

A més, ecodissenyen les peces de roba perquè sigui fàcilment reciclables i ofereixen un servei de recollida de residus tèxtils per donar-los una segona vida convertint-los en nou fil per a noves peces de roba o en feltre per a productes de marxandatge com ara fundes de portàtil, motxilles…

Venen arreu d’Espanya i tenen un parell de clients internacionals.

To Top