Diners

L’empresa terrassenca AEInnova obre mercat al Japó

La companyia ha arribat a un acord per instal·lar una desena d’aparells per monitoritzar l’estat de la maquinària d’una planta química

/ Nebridi Aróztegui

L’empresa terrassenca AEInnova s’ha introduït al mercat japonès amb la instal·lació dels seus sensors autònoms sense cables per al manteniment de maquinària industrial en una planta química. La companyia egarenca ha arribat a un acord amb el conglomerat CBC Group per proveir-la amb els seus dispositius, que no tenen bateria i funcionen de forma autònoma aprofitant la mateixa escalfor de l’entorn industrial, convertint-la en electricitat neta i sostenible. Aquests sensors monitoritzen les vibracions de la maquinària i permeten fer un manteniment predictiu alertant quan es produirà la fallada per tal d’evitar els riscos i costos que suposarien haver d’aturar el procés productiu.

Per a la seva entrada al mercat japonès, AEInnova ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Tòquio.

El dispositiu desenvolupat per AEInnova s’instal·larà a les màquines rotatives, bombes i compressors d’una de les plantes químiques de CBC Group al Japó, un conglomerat empresarial que reuneix negocis en sectors com la química, l’electrònica, l’automoció o la salut. A més, amb el programari al núvol que també ha dissenyat AE Innova, és possible fer un manteniment predictiu de la maquinària aportant un estalvi econòmic i mediambiental gràcies al fet d’alimentar-se de forma autònoma amb l’escalfor de la planta i no utilitzar bateries de liti que calgui renovar periòdicament.

Per al conseller delegat d’AEInnova, David Comellas, “és un repte majúscul perquè hem hagut d’adaptar el dispositiu a les especificitats del país, però ens obre la porta a un mercat molt important per la seva potència industrial i per donar-nos l’opció d’entrar des d’aquí a la resta de països asiàtics”. En aquest sentit, valora, “serem de les poques empreses estrangeres que venen tecnologia al Japó”.

D’entrada, AEInnova ha rebut una primera comanda de CBC Group per instal·lar una desena dels seus dispositius en una de les seves plantes químiques, amb la voluntat d’acabar-ho estenent a més instal·lacions del grup. Aquest acord inicial ha estat fruit de la participació de l’empresa egarenca en un programa especial per presentar solucions innovadores d’empreses emergents a potencials clients i inversors japonesos, on hi va accedir de la mà d’ACCIÓ, que va identificar l’oportunitat gràcies a la relació amb l’Advance Telecommunications Research Institute International (ATR). “L’oficina d’ACCIÓ a Tòquio ha estat d’una gran ajuda, especialment per a la certificació del producte i l’adaptació a les normatives locals”, valora Comellas.

AEInnova produeix els seus dispositius de forma íntegra amb proveïdors locals i el muntatge es fa en una planta a la mateixa ciutat de Terrassa. Tot i així, “hem dissenyat tota la cadena de valor per poder acabar fabricant a prop dels clients de forma local, que és el que va d’acord amb la nostra filosofia per treballar pel medi ambient”, recorda el conseller delegat de l’empresa.

El dispositiu d’AEInnova ja s’ha testejat de forma pilot amb resultats exitosos a 15 instal·lacions industrials de l’Estat i, a més, l’empresa també ha tancat un acord per començar a distribuir-lo a la zona del Golf Pèrsic. Per tal d’impulsar l’entrada de la seva tecnologia al mercat europeu, AEInnova es troba immersa en una ronda de finançament amb l’objectiu de captar cinc milions d’euros, dels quals un ja està compromès per la Comissió Europea, que inverteix en l’empresa a través del European Innovation Council.

La Comissió Europea inverteix en la terrassenca AEInnova

L’empresa terrassenca AEInnova obre mercat al Japó
To Top