Diners

Formació i micromecenatge per validar idees audiovisuals

Dos dels sis projectes participants en la segona edició del Bootcamp Crowdfunding Terrassa Innovació han aconseguit ja l’objectiu de les seves campanyes

Healthbaloo RCP Training, un joc en línia per a la formació i la pràctica en el desenvolupament d'habilitats en situacions de reanimació cardiopulmonar

Dos dels sis projectes seleccionats per participar en la segona edició del Bootcamp Crowdfunding Terrassa Innovació han aconseguit ja l’objectiu que es van marcar en les seves campanyes de micromecenatge. Es tracta de Z-Cornius, un joc de cartes al metavers que va néixer arran de la pandèmia i “21 days”, un curtmetratge de ciència ficció escrit i dirigit per Felipe Franco.

El primer, el joc de cartes, és una idea creada a Terrassa per la il·lustradora de jocs Laura Vidal, que va finalitzar la campanya de micromecenatge el passat 21 de juliol, superant l’objectiu marcat de 1.900 euros. De fet, la proposta ha aconseguit un 8% més de diners.

El segon, el curtmetratge de Felipe Franco, és una pel·lícula rodada al maig del 2022 com a part del Màster en Direcció de l’Escaci ambientada en un món en el qual hi ha tantes dades de les nostres vides, que el govern sap quan morirà cada ciutadà. Olav, un enginyer informàtic i ciberactivista, rep la carta on se l’informa que només li queden 21 dies en aquest planeta i, enfurismat, es proposa hackejar el sistema i canviar el seu destí. Franco va obrir la campanya de finançament de 5.000 euros el 14 de setembre i el 5 d’octubre va assolir el 100% de l’objectiu.

Ho ha donat a conèixer aquest divendres l’Ajuntament de Terrassa, després de finalitzar l’etapa d’acompanyament i formació a sis projectes que buscaven validar i finançar una idea, producte o servei a través del micromecenatge. En aquesta segona edició del programa, els participants havien d’estar relacionats amb la temàtica de les tecnologies immersives, les produccions audiovisuals, l’art i animació digital, els videojocs, l’holografia i videomaping i el metavers.

Així, a més de Z-Cornius i “21 days”, hi ha pres part Revivir (experiències interactives i immersives de reminiscència per a promoure el benestar emocional de persones en les seves últimes etapes de la vida), Healthbaloo RCP Training (joc multijugador en línia per a la formació i la pràctica en el desenvolupament d’habilitats tècniques i transversals en situacions de reanimació cardiopulmonar), VR TEA Emotional Trainer (app de realitat virtual immersiva per a nens i adolescents amb TEA per promoure el seu benestar emocional en processos assistencials invasius) i “Perdóname” (un curtmetratge drama de Daniel Gandra).

El primer va iniciar la seva campanya el 18 d’octubre amb un objectiu de 1.500 euros, i el segon té previst iniciar-ne una amb un objectiu de 8.000 euros. El tercer encara ha de confirmar l’objectiu i la data de llançament de la campanya, mentre que l’últim encara no té previst engegar-ne cap.

Terrassa, fàbrica d’idees

To Top