Diners

Una firma de càmpers de Terrassa factura 1,5 milions en poc més de mig any

El terrassenc Ignasi Ribó i el sabadellenc Antonio Luque han creat Nomade Vans, una empresa amb seu a Terrassa que camperitza furgonetes. Van llançar la plataforma web el març i el negoci va sobre rodes

El sabadellenc Antonio Luque, de 30 anys, i el terrassenc Ignasi Ribó, de 25, són els dos socis de Nomade Vans / Cedida

Des que Nomade Vans va llançar la seva plataforma en línia el passat mes de març, el negoci va sobre rodes. L’empresa terrassenca, que es dedica a la camperització de furgonetes amb dissenys personalitzables, ha superat el milió i mig d’euros en comandes tancades i espera acabar l’any amb més de dos milions. A més, de cara al 2023 treballa amb la previsió de vendre més de 100 càmpers (furgonetes condicionades com a habitatges, utilitzades generalment en períodes de vacances) i facturar uns sis milions i mig d’euros.

Tot va començar l’estiu del 2021 quan l’egarenc Ignasi Ribó, un dels dos socis i fundadors de Nomade Vans, va adonar-se que hi havia molt moviment de càmpers i furgonetes, però no va trobar aquell vehicle de disseny que molts han vist a xarxes com Pinterest. “Vaig estudiar el mercat i vaig veure que el temps d’entrega era de vuit mesos o un any i que el sector no estava gaire professionalitzat. La producció era molt manual i no podies fer un projecte en línia, tenir un pressupost i fer tot el procés de compra 100% digital”, diu.

Ribó no tenia relació amb el sector. Va estudiar disseny de so a l’Escac i havia fundat una empresa de màrqueting digital i una altra empresa d’esdeveniments. Sempre, però, havia tingut moltes ganes de fer un projecte que fos escalable i aquí hi va veure una oportunitat. Per això, l’octubre del 2021 va començar a treballar-hi.

/ Cedida

En aquell procés en què la idea començava a agafar forma, va buscar finançament extern per poder posar en marxa el negoci i un dels inversors va ser qui el va portar a conèixer el sabadellenc Antonio Luque, l’altre soci de Nomade Vans. El gener van constituir l’empresa i el març van llançar la plataforma web.

Des d’aleshores han tancat dues rondes de finançament (una a l’abril de 250.000 euros i una altra d’auxiliar al juny de 165.000) en les quals han participat exempenedors com Josep Casas, conseller delegat de Naturitas; Joan Álvarez i Maurici Badia, de Hannun; i Julio Ribes, conseller delegat de Swipcar. Ara n’estan engegant una tercera de 500.000 euros, dels quals ja n’han aconseguit la meitat.

Des de la seva web ofereixen diversos models de furgonetes (tenen un acord amb un fabricant d’auromòbils) i diversos models de mobiliari que el client pot configurar al seu gust a través de la mateixa plataforma digital, acabant d’escollir els acabats, qüestions com la disposició de les finestres “o algun extra més”. Tot plegat, amb preus base que van dels 47.360 als 63.369 euros.

Tenen les oficines i el taller en una nau al polígon de Can Petit, on treballa una trentena de persones. Tenen una capacitat de producció de deu càmpers al mes i acostumen a servir amb un mes i mig.

/ Cedida

“Amb una càmper el que vens és anar a gaudir de la natura. Ja que de moment no hi ha alternatives de vehicles sostenibles perquè l’elèctric no té autonomia i el gas natural ara mateix està pels núvols i tampoc suposa una gran millora respecte del dièsel o la benzina, el que sí que intentem és que tot l’interior sigui sostenible, amb fusta que provingui de boscos amb certificació i materials biodegradables”, destaca Ribó.

Nomade Vans té clients arreu d’Espanya i Andorra. El perfil és divers. “Hi ha gent d’uns 50 anys amb família, jubilats i joves que teletreballen i es poden permetre el fet de viatjar mentre treballen”, explica Ribó.

De moment estan centrats en la venda. De fet, cada dia tenen més comandes. Tot i això, ja “estem plantejant obrir una línia de lloguer perquè els nostres propis clients puguin llogar la seva furgoneta”, comenta el terrassenc.

To Top