Diners

Creix la preocupació entre els transportistes pels bloqueigs al Regne Unit

El gremi denuncia esperes de més de 10 hores amb vehicles aparcats en els vorals de les autopistes

Els greus problemes a l’Eurotúnel i ports d’embarcament per a sortir del Regne Unit estan ocasionant aquestes dies llargues cues de més de 30 km de camions en les autopistes d’accés. El Gremi de Transports i Logística de Catalunya, adherit a la patronal Cecot, denuncia esperes de més de 10 hores amb vehicles aparcats en els vorals de les autopistes.

Des de l’associació asseguren que aquesta situació està provocant “enormes perjudicis” als transportistes, que manquen d’espais d’aparcament per als vehicles i de descans adequats amb unes mínimes condicions higièniques i sanitàries. A més, denuncien que, com a conseqüència, els transportistes es veuen impossibilitats de complir la regulació legal sobre temps de conducció i descans quan accedeixen a territori europeu per l’acumulació d’hores perdudes que han sofert en el territori britànic.

El gremi sosté que no és una situació puntual sinó que des que el Regne Unit va abandonar la Unió Europea, fa ja més de dos anys, s’han produït “reiterats i greus problemes” per al desenvolupament del transport internacional per carretera, a conseqüència del restabliment de tràmits duaners, la inseguretat pel major risc d’entrada d’immigrants en els vehicles i les congestions per a accedir l’Eurotúnel, entre altres.

Per això, el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, i la resta d’associacions que conformen FENADISMER (Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España), han sol·licitat amb caràcter urgent l’adopció de mesures que impedeixin que continuïn produint-se aquestes situacions.

Des del gremi assenyalen que les autoritats britàniques s’han compromès a treballar per adoptar mesures que permetin solucionar la situació i facilitar l’accés a la localitat fronterera de Kent, punt d’accés als ferris d’embarcament i de l’Eurotúnel, però que, de totes maneres, han advertit que s’imposaran multes de 300 lliures per a aquells que no segueixin específicament les instruccions proporcionades pels agents o intentin usar rutes alternatives als ports de sortida, com a carreteres locals, podent a més ser detinguts pels agents encarregats del compliment de la llei.

 “Malgrat aquest compromís de donar solució al problema, no podem perdre de vista que hi ha transportistes que s’han vist bloquejats més d’una setmana i que, tant la seva situació personal i particular, com la seva preocupació per l’estat i la seguretat de les càrregues que transporten comença a ser crítica i caldria accelerar la resposta per part de les autoritats britàniques”, explica Antonio Martínez, president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya.

To Top