L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa aquest dimarts la segona edició del Bootcamp Crowdfunding Terrassa Innovació, que enguany busca seleccionar cinc projectes audiovisuals per formar-los i acompanyar-los durant tres mesos amb l’objectiu que puguin llançar la seva campanya de micromecentage a principis d’estiu.
Al programa hi pot participar qualsevol projecte emprenedor relacionat amb el sector de l’audiovisual: tecnologies immersives (realitat virtual, mixta i augmentada), produccions audiovisuals (qualsevol tipus de producció de cinema, televisió o streaming), art i animació digital (tecnologia i producció de continguts animats per a cinema, televisió, internet i videojocs), videojocs, holografia i videomaping i tecnologia del so (dispositius, software i serveis innovadors per a la producció d’àudio). Les candidatures es poden presentar del 5 al 20 d’abril omplint el formulari d’inscripció del lloc web del Bootcamp.
Els cinc projectes seleccionats participaran en aquest programa intensiu de formació i acompanyament personalitzat per validar i finançar una idea, producte o servei a través del micromecenatge. En concret, el consistori, a través de la consultora DelAguila i de la plataforma de micromecenatge Ulule, els proporcionarà 9 hores de formació en línia, 8 hores d’acompanyament personalitzat, difusió dels projectes a través dels canals de comunicació del Servei d’Innovació de l’Ajuntament de Terrassa i ajuda en la creació d’aliances estratègiques.
“L’aposta pels sistemes col·laboratius de finançament per donar suport als projectes emprenedors va ser tot un èxit en la seva primera edició i n’estem segurs que també ho serà en aquesta”, assenyala regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn. “La implicació d’una persona com a inversora en un projecte des d’un inici li permet participar i aportar idees sobre el disseny i les necessitats que hauria de cobrir el producte o servei. És un model que ens fa molt més conscients i responsables com a consumidors i usuaris”, afegeix.
En la primera edició del programa, que no es centrava només en el sector audiovisual sinó que tenia un horitzó més ampli, hi van participar projectes com Vöbu, un robot per millorar l’aire que respirem; Celebrate the day, un servei professional de vídeo en directe per a casaments; i Audio Merge, amb KTBK, un equalitzador amb sonoritat vintage, entre altres.