Diners

Els socis del projecte europeu Graspinno Plus es reuneixen a la Cambra de Terrassa

La iniciativa té com a objectiu transferir coneixements i eines clau en matèria de sostenibilitat aplicada a la compra verda i el cicle de vida del producte a administracions públiques i pimes

Els socis europeus participants a la trobada del projecte europeu Graspinno Plus a la Cambra de Terrassa

Els socis del projecte europeu Graspinno Plus s’han reunit aquesta setmana a Terrassa. La Cambra de Comerç de Terrassa ha acollit els dies 21 i 22 de març una cimera dels socis de la iniciativa, que té com a objectiu transferir els coneixements i eines clau desenvolupades prèviament al projecte Graspinno en matèria de sostenibilitat aplicada a la compra verda i el cicle de vida del producte, dirigides a les administracions públiques i a les pimes.

Graspinno Plus va iniciar l’activitat el mes de juny de 2021, en un consorci format per 6 socis, dels quals: 2 són “givers”, és a dir, transferidors dels coneixements i metodologies desenvolupades, i 4 són socis “receivers” o receptors, o sigui, reben aquestes eines i coneixements per aplicar-les en un futur.

La Cambra de Terrassa, conjuntament amb Terre di Sienna Lab (Itàlia), aquesta darrera líder del projecte, desenvolupen el rol de transferidors, mentre que els socis receptors són el Govern de la Regió Oest (Grècia), la Cambra de Comerç d’Illia (Grècia), Regione di Umbria (Itàlia) i la Cambra d’Economia de Montenegro.

La trobada de Terrassa ha servit per posar en comú les valoracions sobre l’impacte de les eines i recursos dissenyats sota una metodologia transnacional comuna.

En una sessió híbrida, varen participar entitats públiques i pimes dels països participants en el projecte. En aquesta sessió, es va comptar amb la col·laboració de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), que per mitjà de Josep Maria Granollers va oferir una ponència sobre una metodologia innovadora de contractació pública basada en l’estalvi. El ponent va exposar la metodologia implementada en diversos edificis de l’administració a Catalunya així com els avantatges per a les pimes participants en aquests processos.

To Top