El centre d’innovació digital IAM 3D HUB, amb seu a les instal·lacions de Leitat a Terrassa (que n’és també soci), amplia la seva oferta formativa en impressió 3D amb tres nous cursos teoricopràctics de formació per a joves d’entre 16 i 29 anys desocupats que desitgin enfocar la seva carrera cap al sector de la fabricació additiva.
La plataforma arrencarà el mes de febrer la segona edició del programa de formació en fabricació additiva en col·laboració amb Pimec. Arran l’èxit de la passada edició, s’ha decidit ampliar el número d’hores que passa de 310 hores de formació presencial a 365, amb l’objectiu d’aprofundir en les diferents tecnologies que es repassen al llarg del curs. A més, es pretén arribar a més alumnes. I és que en aquesta segona edició del programa, s’acolliran tres grups d’entre 15-20 alumnes de l’àrea metropolitana de Barcelona. Concretament, hi haurà un grup pertanyent a l’àrea de Barcelona, un altre a l’àrea del Vallès Occidental i, com a novetat, un tercer grup a l’àrea del Vallès Oriental.
A través d’aquesta formació, es vol donar l’oportunitat a joves d’entre 16 i 29 anys a reconduir les seves carreres professionals cap al món de la impressió 3D, mitjançant una formació única i completa que envolta la fabricació additiva des de la seva introducció, passant per la presentació de les diferents tecnologies i materials existents en l’actualitat, el disseny i optimització
topològica, les eines i tècniques de post processat, així com aspectes legals i empresarials de la tecnologia. Els alumnes tindran accés únic i exclusiu a l’última tecnologia d’impressió 3D industrial i de petit format i a programari de disseny específic.
Les sessions formatives tindran lloc a diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona: els alumnes del Vallès Occidental faran les classes a les instal·lacions del centre tecnològic Leitat de Terrassa, mentre que els alumnes del Vallès Oriental acudiran a les instal·lacions de Pimec situades a Granollers. Per últim, els alumnes del Barcelonès podran fer classe a les noves instal·lacions del DFactory Barcelona, node de 17.000 metres quadrats enfocat a la industria 4.0 situat a Zona Franca de Barcelona.
Als alumnes se’ls oferirà formació i acompanyament des de l’inici del curs fins a la preparació per al seu accés al mercat laboral o per a la cerca de nous programes formatius que complementin la formació rebuda.
El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.
A la passada edició es van formar 30 alumnes del Vallès Occidental i el Barcelonès, dels quals més del 60% es troben actualment treballant en empreses vinculades a la impressió 3D.
