Diners

Una app per agafar tanda i estalviar temps comprant

Els egarencs Ramon Ramos i Ramon Iborra han desenvolupat una aplicació mòbil per evitar cues físiques en botigues. Preveuen llançar-la el 2022

Els terrassencs Ramon Ramos i Ramon Iborra, impulsors de l’app My Turn / Nebridi Aróztegui

Anar a comprar, agafar tanda a la parada i esperar pacientment que arribi el nostre torn. Aquesta situació, que es dona cada dia a centenars de mercats i establiments comercials, és la que ha provocat el naixement d’una nova aplicació mòbil ideada a Terrassa: My Turn.

És obra de Ramon Ramos i Ramon Iborra, que deuen la primera idea a la filla del segon, l’Elena, que després d’anar a comprar al mercat ara fa un any li va donar la primera pista al seu pare per dissenyar un sistema digital que permetés demanar tanda sense haver de fer cua presencialment.

Iborra li va fer la proposta a Ramos, amic seu des de l’adolescència. Cap dels dos es dedica ni al comerç ni al desenvolupament d’aplicacions. Un té una corredoria d’assegurances i l’altre, una de transports, però els va semblar un bon projecte.

Van començar a desenvolupar l’app (amb la col·laboració de l’empresa santcugatenca Fruntera Lab) pensant en el comerç, però creuen que també es podria fer servir en centres d’estètica, d’anàlisis clíniques o proves Covid, entre altres. “Tots els llocs on cal fer una cua amb temps d’espera podrien incloure’s a l’app”, assegura Iborra.

L’app, que preveuen llançar durant el primer trimestre de 2022, permetrà a l’usuari demanar tanda als diversos establiments subscrits al servei. L’app l’informarà de per quin número van i quant falta, aproximadament, perquè l’atenguin (fent servir intel·ligència artificial per calcular-lo), ordenant els establiments de menys a més temps d’espera.

A més, un dels valors afegits de la iniciativa és que les botigues disposaran d’una màquina expenedora de tiquets connectada directament amb el sistema de l’app, de manera que existirà una sola cua combinant la física amb la virtual. Així, si un usuari obté el número 12 a l’app i un segon després un client que és a la botiga prem el botó de la màquina expenedora, aquesta li imprimirà un tiquet amb el número següent, el 13.

Per als usuaris, descarregar-se l’app (estarà disponible tant per a dispositius iOS com Android), serà gratuït. La inversió inicial que hauran de fer els negocis interessats a usar el sistema serà d’entre 200 i 300 euros. A canvi, obtindran la màquina dispensadora, un monitor per projectar els números i informacions comercials, un comandament per fer-los passar i un altre dispositiu per connectar tots aquests amb el sistema de l’app. També hi haurà una quota de manteniment mensual.

El botiguer podrà fer servir també l’app per llançar campanyes promocionals i podrà beneficiar-se del conjunt de dades que recapti com ara en quines hores tenen més clients o quant dura un torn i prendre decisions empresarials en funció d’això.

La primera versió de l’app encara no ha sortit al mercat, però Iborra i Ramos ja pensen en altres funcionalitats com enllaçar les webs dels comerços, poder reservar cita per franges horàries o llançar ofertes d’estocs d’última hora.

To Top