Banc Sabadell ha aconseguit uns beneficis nets atribuïts de 370 milions d’euros els nou primers mesos de l’any, xifra que significa un augment del 82,4% amb relació al mateix període de l’any passat, gràcies a la bona marxa del negoci bancari i la contribució de la filial britànica TSB, que aporta 82 milions fins setembre i encadena el seu tercer trimestre consecutiu en positiu.
Fins setembre, els ingressos del negoci bancari, que engloben el marge d’interessos i les comissions netes, assoleixen els 3.633 milions d’euros, un 2,5% més en termes interanuals i un 1,5% en el trimestre. En concret, el marge d’interessos creix un 0,7% respecte a 2020, fins als 2.563 milions, mentre que les comissions netes sumen 1.070 milions, un 7% més, impulsades pel bon comportament de les comissions de serveis i de fons d’inversió.
Quant als costos recurrents, aquests disminueixen un 2,9% respecte a l’any anterior per la millora en les despeses de personal a Espanya i les despeses generals a la filial britànica TSB.
La senda positiva del Sabadell es reflecteix també en la producció hipotecària a Espanya, que supera a tancament de setembre els nivells prepandèmia, amb 1.372 milions d’euros, després d’augmentar un 33% en termes interanuals.
Segona fase del pla d’eficiència
El banc, que ha segellat recentment un acord amb els sindicats per aplicar un ERO per a un màxim de 1.605 treballadors, preveu aconseguir uns estalvis de 130 milions d’euros anuals gràcies a l’execució de la segona fase del pla d’eficiència, que estarà completament executat en el primer trimestre de 2022.
El conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, va detallar ahir que aquest pla de reestructuració tindrà un cost de 331 milions d’euros: 269 milions per l’ERO, 30 milions pel tancament d’oficines i 32 milions més per altres mesures addicionals d’eficiència.
“Els resultats del tercer trimestre estan en línia amb tots els objectius del nostre pla estratègic per a la transformació de l’entitat”, va assenyalar González-Bueno. El banc, que aquest mes d’octubre ha tancat la venda a Mora Banc de la seva participació del 51,61% a Banc Sabadell d’Andorra per 68 milions, preveu aconseguir el 2023 un benefici d’uns 670 milions d’euros.
En la roda de premsa de presentació de resultats d’ahir, González-Bueno va tancar la porta al fet que el Banc Sabadell protagonitzi alguna altra operació corporativa, després del fracàs de les negociacions per a una possible integració amb BBVA.
La filial TSB no es vendrà a curt termini
El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, va subratllar ahir que TSB, la seva filial britànica, no està en venda, per la qual cosa l’entitat no estudiarà “a curt termini” cap operació corporativa en aquest sentit. El Sabadell ha rebutjat recentment una oferta per la seva filial del banc britànic Co-operative Bank, que va oferir uns 1.200 milions d’euros. González-Bueno va comentar ahir que el Sabadell no ha canviat la seva postura i manté la seva intenció de retenir TSB, que ha aportat 82 milions al grup fins al setembre, davant dels 155 milions de pèrdues de l’any passat. En el tercer trimestre, l’aportació ha estat de 43 milions d’euros, un 18,1% més que en el segon trimestre, quan va ser de 36 milions. TSB ha aconseguit un benefici net de 97 milions de lliures esterlines, lluny dels 107 milions de pèrdues dels nou primers mesos de 2020.