Diners

Fotografiant la Terra amb robots

Near Space Labs, fundada per dos exestudiants de l’Eseiaat, tanca una ronda de finançament de 13 milions de dòlars

Els fundadors de l’empresa són Ignasi Lluch, Rema Matevosyan i Albert Caubet

Near Space Labs, una empresa emergent dedicada al món de les imatges aèries i d’observació de la terra fundada per dos graduats en enginyeria aeroespacial per l’Eseiaat, ha anunciat el tancament d’una ronda de finançament per valor de 13 milions de dòlars (una mica més d’11 milions d’euros), uns diners que fan arribar els fons totals de la companyia als 16,8 milions de dòlars (14,3 milions d’euros) i que s’utilitzaran principalment per accelerar l’expansió geogràfica de l’empresa, per invertir en contractacions clau i noves tecnologies estratègiques, així com poder fer més viatges a l’estratosfera amb els seus robots capturadors d’imatges terrestres.

La companyia va néixer el 2017 de la mà dels catalans Ignasi Lluch i Albert Caubet, formats al Campus de la UPC de Terrassa, i Rema Matevosyan. El seu objectiu és democratitzar l’accés a les imatges terrestres d’altra resolució utilitzant petits robots autònoms impulsats per vent a través de globus meterològics. Aquestes plataformes, que s’anomenen Swifty, incorporen una càmera i cada una és capaç d’arribar a l’estratosfera, entre 60.000 i 85.000 peus (18.300-25.900 metres), i capturar entre 400 i 1.000 quilòmetres quadrats d’imatges per vol. Asseguren que la seva resolució és cinquanta vegades millor que la que podria aconseguir un satèlit, que cobreixen, per hora, una àrea cinc vegades superior a la d’un avió, que són un 30-45% més rendibles que les alternatives i que tenen zero emissions.

Entre els EUA i Catalunya
L’empresa té les seves oficines centrals a Brooklyn (on es fabriquen els dispositius) i Barcelona (on es duu a terme la investigació i desenvolupament del maquinari) i se centra principalment en àrees urbanitzades on el canvi succeeix de forma ràpida.

La seva tecnologia pot ajudar entitats, empreses i organitzacions governamentals davant de desastres naturals, en la planificació urbanística de ciutats i en el seguiment del canvi climàtic, entre altres. Si bé els clients paguen pels vols (l’empresa en té reservats més de 540 per al 2022), les dades generades a cada viatge no són exclusives i es poden vendre una vegada i una altra.

Quatre anys després del seu llançament, Near Space Labs ha tancat una ronda Sèrie A de 13 milions de dòlars liderada per Crosslink Capital, amb la participació de Toyota Ventures i els inversors existentes Leadout Capital i Wireframe Ventures. A més, Phil Bpyer, soci de Crosslink, s’ha unit a la junta directiva de l’empresa.

“Vam fundar Near Space Labs perquè creiem que la intel·ligència geoespacial d’alta qualitat, quan es fa accessible a tothom, té el potencial d’ajudar les comunitats, les empreses i els investigadors a desbloquejar idees que puguin ajudar a resoldre els majors reptes de la humanitat, inclosa la urbanització i el canvi climàtic”, explica Rema Matevosyan, cofundador i CEO de Near Space Labs. “Aquests fons ens permetran ampliar la distribució dels nostres Swiftys a tot el país i continuar millorant el valor del nostre servei per a la nostra creixent base de clients”, destaca.

To Top