El negoci de les caixes de subscripció ha anat guanyant adeptes els últims anys. De llibres, cosmètica, productes per a mascotes, alimentació… La varietat és cada cop més gran.
El jove terrassenc Carlos Neila coneix el sector de prop. És el fundador i CEO de DietBox, una marca que es dedica a comercialitzar caixes d’aliments saludables sorpresa a través d’una subscripció mensual sense permanència.
Els clients paguen 17,99 euros al mes i a canvi reben a casa una capsa que conté entre set i dotze productes com ara snacks, barretes, fruits secs, fruita deshidratada, cremes, begudes, batuts, salses, espècies o complements alimentaris. “El subscriptor no sap què li arribarà, però li assegurem que el que paga és sempre inferior al valor total dels productes que rep”, afirma Neila.
Segons l’informe Subscronomics 2021, elaborat per la tecnològica Telecoming, aquest any 2021 2.228 milions de subscripcions mouran a tot el món un negoci de gairebé 228.000 milions de dòlars. Segons el mateix anàlisi, es preveu que l’any 2025 la facturació d’aquest mercat es dupliqui i arribi fins als 480.000 milions de dòlars.
Per a aquells que busquen emprendre amb una marca pròpia, és una opció interessant perquè és un model que no necessita una gran inversió inicial. A més, el creixent ús de les xarxes socials ha ajudat a empènyer aquesta mena de negocis, tant a través de perfils propis com amb les col·laboracions amb “influencers” que els donen visibilitat.
Una baixa inversió inicial
L’egarenc, expert en màrqueting d’empreses de fitness i alimentació, va decidir posar en marxa aquest negoci ara fa sis anys. “Tenia ganes d’emprendre. El model funcionava bé als Estats Units. A Espanya no estava gaire desenvolupat i vaig veure-hi una oportunitat. A més, la inversió inicial que calia fer no era tan alta com en altres opcions”, explica.
“El negoci va començar molt bé. Per donar-nos a conèixer vam contactar amb alguns ‘influencers’ i els vam enviar algunes capses. El primer dia ja vam aconseguir unes 200 subscripcions”, diu.
L’empresa ha tingut alts i baixos, però fa temps que manté un nivell força estable. La firma ven una mitjana d’unes 1.000 caixes al mes i compta amb una facturació anual d’uns 200.000 euros.
“En aquests sis anys hem treballat amb més de 300 marques, des d’empreses emergents fins a multinacionals de tots els continents. La veritat és que cada cop hi ha més companyies d’alimentació interessades pels productes saludables”, comenta Neila.
El seu client potencial és una dona d’entre 25 i 45 anys amb interessos per portar una vida saludable, però tenen tota mena de subscriptors de tot Espanya i Portugal. “La gent dona cada cop més importància a menjar sa. Així, creiem que el sector de l’alimentació saludable anirà en alça”, diu Neila.
DietBox va néixer amb un compromís saludable. Ara fa uns quants mesos va incorporar també el compromís social, firmant un acord amb LaFACT Fupar, que s’encarrega de l’emmagatzematge dels productes i les capses i la seva preparació. “Ara volem incorporar el compromís sostenible. Les caixes ja són de cartró, però les nanses són de plàstic i ho començarem a canviar”, destaca.
En paral·lel, la firma terrassenca es proposa a mitjà termini oferir caixes més completes, amb més productes i valor. “La millor propaganda que podem tenir és la del boca-orella i pensem que d’aquesta manera quedaran encara més contents i ens recomanaran més”, diu Neila.
