Diners

Francesc Roca, nou president de l’Institut Industrial – Gremi Tèxtil

Substitueix Josep Armengol, que ha estat al capdavant del gremi en dues lesgislatures, del 2013 al 2021

Foto de grup de la nova junta

Francesc Roca i Llongueras ha estat escollit president de l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil en substitució de Josep Armengol, qui ha ocupat el càrrec durant els darrers vuit anys i que deixarà de formar part de la Junta Directiva als seus setanta-vuit anys d’edat. El nou president ha estat ratificat per unanimitat en el curs de l’Assemblea General Extraordinària, celebrada dimarts 22 de juny, a la seu de l’entitat, després que la seva fos la única candidatura presentada en el procés electoral.

Roca, nascut a Matadepera l’any 1973, compta amb coneixements tècnics i un postgrau en administració i direcció d’empreses, és també tècnic intermig en prevenció de riscos laborals i ha desenvolupat pràcticament tota la seva activitat professional i expertesa en l’empresa familiar del sector tèxtil especialitzada en tints, acabats, tractaments i blanqueig sobre tot tipus de teixits de polièster, lli, cotó i tapisseria. És membre de la Junta de l’Institut, com a vocal, en representació de l’empresa local Tints i Acabats Finish SA des del 17 de maig de l’any 2011.

En altres entorns institucionals, Roca representa l’Institut Industrial a la Junta Directiva i és membre de la Junta Directiva del Centre Tecnològic Leitat i de la Fundació Institut Industrial.

Núria Aurell, consellera delegada de l’empresa de filatures Agatex, serà la nova vicepresidenta primera d’una junta que incorpora deu homes i cinc dones.

Línies de treball

La nova Junta de l’Institut Industrial es marca el repte de posar en valor la pertinença al Gremi Tèxtil i esdevenir el referent de les empreses del sector per a qualsevol dubte, necessitat o acompanyament”, explica Roca qui concreta que “volem esdevenir la finestreta única on les empreses i professionals del tèxtil es dirigeixen per cercar qualsevol informació o servei que els pugui ajudar en la seva activitat i que, en molts casos, per si soles o de manera individual és més complicat d’assolir”.

Per fer-ho efectiu, Roca va exposar durant l’assemblea la necessitat d’emfatitzar el treball conjunt amb el Centre Tecnològic Leitat i l’AEI Tèxtils “que van néixer aquí, en el marc de les juntes directives de l’Institut Industrial i que ara volen soles” per tal d’oferir serveis específics als agremiats com ara suport en projectes europeus, ajuts a la innovació, estudis o certificacions. També va destacar una col·laboració més intensa amb Intexter i Centres de Formació Professional per donar suport al futur de l’activitat empresarial i la formació contínua de les persones que actualment treballen en el sector.

To Top