Diners

Un nou software per revolucionar la manera en què els tallers obtenen les dades dels vehicles

Els terrassencs Xavier Espinal i Marc Busom han fundat Wecaria, una “start-up” que vol canviar la comunicació entre tallers i propietaris d’automòbils

En Marc Busom i en Xavier Espinal, de 29 anys tots dos, són l’alma mater de l’innovador projecte

Revolucionar la manera en com els tallers mecànics obtenen les dades dels vehicles, ajudant-los a fidelitzar els seus clients. Aquesta és la idea principal de Wecaria, una “start-up” fundada pels joves terrassencs Xavier Espinal i Marc Busom i gestada en el Programa Emprèn del Campus de la UPC a Terrassa, en el que van guanyar el premi al millor projecte.

Llicenciat per aquesta universitat en enginyeria electrònica i automatismes, Espinal és membre d’una família amb tallers i concessionaris a diversos punts de Catalunya i després de veure les dificultats que tenen els tallers oficials per mantenir els clients quan els cotxes guanyen antiguitat, se li va ocórrer la idea de crear un software que els permetés disposar de dades dels vehicles en temps real per tal de poder dur a terme campanyes i promocions realment efectives, llançant-les quan l’usuari té realment una necessitat, alhora que s’oferís als clients avantatges tant en termes econòmics com en matèria de seguretat. Així, va contactar amb Busom, especialista en anàlisi de dades, per donar forma a la idea.

Els impulsors del projecte asseguren que poden digitalitzar qualsevol vehicle. La idea és que els interessats puguin adreçar-se a algun dels tallers que disposin del servei i que els hi instal·lin a cost zero

Els dos joves porten treballant-hi un parell d’anys i preveuen tenir finalitzat en un o dos mesos el producte mínim viable, que ja els permetrà sortir al mercat en gran escala. Per una banda, pretenen oferir el software, anomenat Panopticar, a tallers, i per l’altra, una app, amb el nom de Wecaria, perquè els usuaris dels vehicles puguin tenir també un major control de l’estat i les despeses de l’automòbil i la seva pròpia seguretat. S’inclouran notificacions amb explicacions per part del taller de com actuar quan salti un avís al vehicle, la possibilitat d’identificar la ubicació en cas d’accident o la de què els pares puguin controlar l’ús del cotxe que fan els fills, entre altres.

Ara estan finalitzant, amb el seu equip, la primera versió del software per als tallers, de l’app i del hardware que permet obtenir dades dels vehicles i ja tenen diversos grups del sector, tant espanyols com de França, Itàlia, Polònia i Mèxic, interessats en l’eina.

De moment hi han invertit estalvis propis i d’amics i familiars però ara estan buscant finançament per poder desenvolupar la solució completa i augmentar-la amb noves funcions, incorporant la intel·ligència artificial i la tecnologia 5G. Així, s’han presentat al Keiretsu Forum, la major xarxa internacional d’inversors privats, i ja hi ha 13 inversors de diversos perfils (busniness angels, fons de venture capital…) que s’han interessat en el projecte.

A més, a finals de juny participaran, de la mà de la UPC, a 4YFN2021, la fira d’“start-ups” del Mobile World Congress.

To Top