Diners

Prop de 200 milions per a empreses del Vallès el 2020

Fins a 590 operacions s’han dut a terme des del grup de l’Institut Català de Finances (ICF) al llarg del 2020 per ajudar empreses al Vallès Occidental. Així, l’entitat financera de la Generalitat de Catalunya ha invertit fins a 195 milions d’euros entre els diferents agents econòmics del Vallès, majoritàriament pimes, microempreses i autònoms. Així ho va explicar aquest dimecres 17 de març el conseller delegat de l’ICF, Víctor Guardiola, durant la presentació del balanç d’activitats i resultats de l’any passat a tot Catalunya. D’aquest volum d’accions i inversions, Avalis s’ha ocupat de la major part de les operacions, 366, ja que s’encarrega de "garantir operacions al teixit més feble", com autònoms i microempreses, va dir el conseller delegat. El gruix dels diners, per la seva banda, ha vingut directament de l’ICF, amb una aportació de fins a 143,7 milions d’euros a la comarca.

Traduïdes a tot Catalunya, les ajudes de l’ICF han arribat a una inversió total de 1.329 milions d’euros al llarg de l’any passat, repartits entre 3.781 empreses. Unes aportacions que, remarcava el conseller delegat, "han permès el manteniment de fins a 123.500 llocs de treball" a tot el territori. Aquests diners s’han emmarcat en "un 2020 encaixat en un context de doble crisi, sanitària i econòmica, amb aspectes molt àcids per a certes parts de la societat", explicava Guardiola durant la presentació. A aquestes aportacions de l’ICF, s’han de sumar diferents reestructuracions i 1.000 milions de la Generalitat, a més de la flexibilització de quotes "perquè les empreses no hagin estat tan afectades com podria ser", contextualitzava el representant de l’entitat. Per mida d’empresa, la gran majoria de les ajudes de l’Institut (fins a un 97%) ha sigut per als autònoms i les pimes, i el 58% de les empreses finançades per l’ICF tenia una facturació inferior a 2 milions d’euros. Dues qüestions que, per a Guardiola, "demostren la vocació d’estar al costat del més feble i que sol estar al marge del sector financer". Alhora, des de l’entitat remarcaven que la gran majoria de beneficiaris han estat els sectors del comerç, turisme i el transport, entre els què entra l’hostaleria.

Sobre l’àmbit financer, va destacar 588 milions d’increment respecte a la cartera del 2019, en un "any molt excepcional".

To Top