En les últimes setmanes es parla molt dels tests ràpids per la detecció de la Covid-19. Aquest tipus de proves, que ja han demostrat que són bastant fiables, s’han començat a fer en empreses com, per exemple, a Sant Quirze del Vallès i Les Franqueses. EI municipi de Terrassa també si vol sumar, segons van anunciar ahir l’alcalde Jordi Ballart i el president de la patronal Pimec al Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, després de signar un acord de col·laboració.
Ballart i Catalán van coincidir que els tests ràpids d’antígens són una bona mesura perquè es pugui reobrir l’activitat econòmica al mateix temps que es dóna més protecció al treballador i al seu entorn. En aquest sentit, Ballart va manifestar que "les ajudes són necessàries, però nosaltres apostem per invertir més en sanitat i aconseguir tornar a una certa normalitat", Catalán va destacar: "La salut està per davant de l’economia i, per tant, si dediquem recursos a la salut, podrem recuperar l’activitat".
Ballart i Catalán van afegir que faran arribar aquesta iniciativa conjunta al Govern, a Salut. La proposta és que es posin unitats mòbils amb equips sanitaris als polígons industrials i que puguin fer-se la prova tant els treballadors de les empreses situades en aquelles zones com també els de les empreses que estan dins el cas urbà. També van dir que els hi agradaria que les proves es poguessin fer al llarg d’aquest mes de novembre.
Cost
L’Ajuntament es va comprometre ahir a implicar-se amb el cost, que encara no se sap quin serà perquè tot està en funció de quin nombre de tests es farien. L’alcalde i el president comarcal de Pimec van insistir en el fet que "defensem el camí del metge Oriol Mitjà. És millor invertir en sanitat i reprendre activitats que no pas donar ajudes perquè no es pot treballar." Ballart, a més, es va mostrar partidari d’aquest tipus de proves ràpides de detecció de la Covid-19 en altres sectors com el de l’oci nocturn, un dels més perjudicats pels efectes de la pandèmia. "Aquest sector fa set mesos que és tancat. A mi em sembla que també podria recórrer a l’opció de la prova ràpida". La iniciativa dels tests ràpids va ser anunciada després de la signatura del conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb Pimec que va reunir també a la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín.
Eixos de treball
Les dues institucions volen que els acords enforteixin les relacions en un temps de crisi sanitària que té un fort impacte a tots els àmbits i també en les persones. Així, Ajuntament i Pimec faran una comissió de tècnics per abordar temes i veure quins són els prioritaris. De moment, l’Ajuntament l’acompanyarà en línies de treball com la informació, l’assessorament, la formació, la llei de la segona oportunitat, la implantació de les noves tecnologies de la comunicació; tot per a la indústria i al comerç. Al respecte, Ballart i Catalán es van felicitar de l’aliança perquè el que es tracta d’unificar forces i criteris i no duplicar recursos".