L’Ajuntament de Terrassa impulsa el projecte Crowdfounding Terrassa Innovació, adreçat a persones emprenedores amb projectes d’impacte social positiu que requereixen finançament. La iniciativa té un pressupost de dotze mil euros, el 80% dels quals són aportats per la Diputació de Barcelona. El projecte va estar presentat ahir a la tarda pel tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, i el regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn. I es posa en marxa amb la finalitat de fomentar la inversió col·lectiva com a eina alternativa i altament eficaç per ajudar a validar i finançar qualsevol tipologia d’idea, producte o servei.
Crowdfounding Terrassa Innovació, que l’Ajuntament posa en marxa a través del Servei municipal d’Innovació, s’adreça tant a persones emprenedores que volen validar la seva idea de negoci, producte o servei, com a persones inversores que tenen interès a participar en aquests projectes.
Així, la iniciativa consta bàsicament de dues accions. Per una banda, un esdeveniment en línia el pròxim 12 de novembre obert a qualsevol interessat sobre el finançament col·lectiu, els models que existeixen i com aquests es poden adaptar millor a les iniciatives que es vulguin desenvolupar. I d’altra banda, la participació d’un total de vuit empreses en una acció de formació intensiva sobre el desenvolupament del seu projecte per cercar el finançament necessari. Aquesta formació comptarà amb una durada de quinze hores, a les quals s’afegiran després dotze hores d’assessorament.
“Es tracta de buscar gent que aposti pels projectes que es presentin”, va afirmar ahir en roda de premsa Pep Forn, qui va afegir sobre el Crowfounding Terrassa Innovació que “amb una inversió relativament petita es pot generar un gran impacte”
La iniciativa es difondrà a les xarxes socials per arribar al màxim nombre possible d’interessats i també es desenvoluparà a través d’elles. A dia d’avui, vuit empreses “han mostrat un interès real pel projecte”, va desvetllar Forn durant la roda de premsa.
El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, va afirmar que “es tracta de donar eines per desenvolupar projectes” i va afegir que en el cas concret del Crowfounding Terrassa Innovació estem parlant “d’una plataforma de coneixement, aprenentatge i finançament amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica a la ciutat”.
Albert es va referir al crowfounding com un “sistema instaurat a través de les xarxes socials d’economia més social i col·laborativa”.