stablir línies d’actuació sinèrgiques per afrontar la crisi econòmica post-COVID va ser el principal propòsit de la reunió que ahir van mantenir l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad. A la mateixa van assistir, també, els tinents d’alcalde Isaac Albert i Núria Marín i el secretari general de Cecot, David Garrofé. Aquesta trobada s’inscriu en les reunions que l’Ajuntament promou amb els principals agents socioeconòmics de la ciutat per impulsar la reactivació de l’economia local, la creació d’ocupació i d’oportunitats de progrés, i la coordinació d’una resposta conjunta de ciutat a la nova etapa que s’obre després de la crisi sanitària.
En la trobada, es van abordar diferents aspectes que afecten els sectors econòmics. En clau de política estatal, David Garrofé, secretari general de Cecot, va explicar que s’havia parlat de la necessitat d’ampliar el termini dels Ertos per causa de força major als que s’han acollit moltes empreses o articular mesures fiscals que donin liquiditat a les empreses en un període especialment complicat en el que s’acumularan pagaments d’impostos ajornats, d’altres corresponents als mesos de juny i juliol i el pagament de les pagues extres. “El panorama es complex”, ha dit Garrofé.
En clau de política fiscal local, es van analitzar actuacions que l’ajuntament pot emprendre en impostos significatius com l’IBI. Cecot també ha insistit en la necessitat d’agilitzar els processos burocràtics que accelerin l’arribada de noves inversions empresarials. “Cal permetre posar diners en circulació com més aviat millor”, ha explicat el secretari general de la patronal. “Entenem que és important aplicar fórmules imaginatives per reduir la burocràcia. La pressió i la necessitat ens han mostrat en aquest període que s’han fet moltes accions que semblaven impossibles. L’estat de l’economia es complex i cal ser imaginatius.”
Cecot ha fet arribar a l’equip de govern la necessitat de treballar de forma conjunta en aspectes fonamentals de política d’ocupació i empresarial. En aquest sentit, entén que cal disposar de sol industrial i avançar en infraestructures de tanta rellevància com el Quart Cinturó. “Cal anar junts en temes referits a aquestes inversions que enriqueixin el territori.”
Eines locals
Des de la patronal Cecot s’observa amb interès l’evolució del pacte de ciutat que impulsen els grups municipals per articular mecanismes col·lectius que permetin fer front a la crisi. “En aquest marc cal fer propostes, programes d’ajut a les persones perquè ningú es quedi en el camí”, ha explicat David Garrofé. “Terrassa té un sistema únic en aquest àmbit que ens permet treballar com a una unitat. Cal que entre totes les entitats posem en marxa aquests programes i que ningú es quedi enrere.”
El secretari general de Cecot ha insistit que el president Antoni Abad ha ofert l’entitat patronal com a instrument de suport i dinamització a la ciutat i a la seva economia, centrant bona part dels esforços en les persones més necessitades.
E