Diners

La Cecot proposa mesures per ajudar el teixit empresarial local

A l’espera de les concrecions de les mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19, des de la patronal egarenc Cecot es demana també la complicitat de l’administració local per tal d’ajudar el teixit empresarial ubicat al territori, bàsicament autònoms, micro i pimes. "Som coneixedors, diu Cecot en un comunicat, "d’iniciatives municipals en aquesta línia que ja s’estan articulant des de consistoris com l’Ajuntament de Terrassa, de Rubí, de Sant Cugat, l’Ajuntament de Barcelona, i molts altres".

L’organització empresarial concreta les demandes següents: ajornar els pagaments de tots els impostos fins que hagi passat la situació de pandèmia i es doni temps a normalitzar l’activitat; reduir les taxes de residus i de terrasses, amb bonificacions per a totes les activitats que acreditin que han paralitzat la seva activitat en els centres de treball (inclou a totes les empreses que han pres mesures alternatives de teletreball i que, per tant, no generen residus en els centres de treball); subvencionar l’IAE de les empreses que acreditin que han hagut de paralitzar la seva activitat; subvencionar l’IBI de les empreses que acreditin que han hagut de paralitzar la seva activitat; subvencionar l’IBI dels propietaris de finques arrendades que acreditin que han fet una moratòria en el cobrament de les rendes

La patronal Cecot ha atès milers de consultes d’empreses i persones autònomes amb dubtes importants sobre les implicacions de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el passat dissabte al vespre i la declaració de confinament del país per part del president de la Generalitat de Catalunya. L’equip d’assessors i assessores de la patronal, formada per una vintena d’especialistes en l’àmbit laboral, financer i fiscal o jurídic, atén totes aquestes sol·licituds d’assessorament. Cecot va publicar les bases per elaborar un Pla de Contingència amb intenció d’ajudar les empreses en la seva presa de decisions davant la crisis.

Reforç
La Cecot ha reforçat tot el servei d’assessorament empresarial per canals no presencials davant la previsió de sobrepassar la capacitat del nombre de consultes habituals que atén. La Cecot ha detectat entre les seves empreses associades una implantació massiva del teletreball sobretot en negocis del sector servei que han pogut adaptar-se a aquesta nova realitat. Per altra banda, sectors com la construcció i la indústria estan treballant avui amb força normalitat. Segons el seu secretari general, David Garrofé, "l’estat espanyol viurà un canvi cultural molt gran pel que fa al teletreball." Segons Garrofé, "Espanya té tots els números de passar de ser un dels països més endarrerits en la seva implantació a créixer uns 10 punts després de la crisi".

To Top