Diners

BBVA activa crèdits per a pimes i autònoms per 25 mil milions

BBVA ha activat un protocol d’ajuda per a fer costat a pimes i autònoms a Espanya, col·lectiu clau del teixit empresarial i que està directament afectat per les conseqüències del coronavirus. El pla està basat en dues línies: reforç de les seves capacitats digitals i línies de crèdit immediat de fins a 25.000 milions d’euros. BBVA és “conscient de l’impacte que el contagi del coronavirus (COVID-19) està tenint sobre el sector de pimes i autònoms a Espanya. En aquest context, el banc vol estar encara més prop d’aquest col·lectiu per a continuar donant-li suport i respondre de manera constant a les seves necessitats”, diu el banc en un comunicat.

Les oficines romanen totalment operatives però en la situació actual de limitació de mobilitat personal, cobra encara més importància la potència dels canals digitals i remots, que possibiliten la realització de la pràctica totalitat de les gestions de pimes i autònoms sense desplaçaments.

Per això, BBVA reforçarà les capacitats que ve oferint amb un major suport dels equips que donen suport als canals digitals i remots, amb la finalitat d’evitar que hi hagi disrupcions en el servei. A més, BBVA posa a la disposició de pimes i autònoms línies de liquiditat immediata de fins a 25.000 milions d’euros per ajudar a gestionar l’impacte en els seus negocis del coronavirus. Així mateix, tots els equips i gestors continuen monitorant la situació per a oferir en tot moment ajuda i adoptar les mesures que siguin necessàries.

El sector
D’aquesta forma, l’entitat presidida per Carlos Torres Vila se suma a les mesures adoptades aquesta setmana per Santander i CaixaBank, que també ha mobilitzat línies de liquiditat per a posar a la disposició d’aquest col·lectiu empresarial. L’entitat presidida per Ana Botín ha activat crèdits per 20.000 milions d’euros a un termini d’un any per a garantir la continuïtat del negoci en els sectors afectats. Amb això, pretén “donar a les empreses afectades major flexibilitat en la gestió del seu flux de caixa”.

El banc s’ha compromès, a més, a analitzar detalladament qualsevol necessitat de finançament que puguin tenir els seus clients, independentment del sector d’activitat.

Per part seva, CaixaBank va anunciar aquest dimecres que posa a la disposició de més de 440.000 autònoms, 115.000 microempreses i 52.000 petites empreses, una línia de 25.000 milions d’euros en préstecs preconcebuts per a pal·liar els efectes que pugui tenir el coronavirus en el teixit empresarial.

Els clients de l’entitat catalana podran formalitzar operacions de circulant, en funció de les seves necessitats, per un termini de fins a 24 mesos. Totes aquestes operacions seran de tramitació immediata, com que no requereixen documentació addicional.

To Top