Diners

La patronal de l’oci demana ajornar el pagament d’impostos

La patronal estatal de l’oci nocturn Spain Nightlife (La Nit d’Espanya), amb el suport de l’Asociación Internacional de Ocio Nocturno, ha sol·licitat a les diferents administracions públiques ajudes fiscals i laborals urgents para fer front a l’impacte econòmic que la crisi sanitària del coronavirus està provocant en el sector, amb pèrdues que s’estimen molt abundoses.

Amb aquest escenari, com han fet altres sectors econòmics del país i en la mateixa línia que la patronal hostalera CEHAT-Spain Nightlife, demana, durant tres mesos, l’ajornament de’impostos, la demora en el pagament de les quotes de la Seguretat Social, i també l’ajornament de tributs locals com ara l’IBI i l’IAE i les taxes municipals.

Finançament
A més, igual que CEHAT, també sol·liciten la creació d’una línia extraordinària de finançament a través de l’ICO i l’adaptació de mesures per protegir el treball com ara agilitzar la tramitació d’expedients de regulació temporal de treball (ERTE) i la facilitat a no aplicar increments salarials regulats en convenis col·lectius. En aquest sentit, la patronal valora el gest del president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que ja ha presentat un pla de mesures econòmiques per protegir els treballadors i facilitar la rapidesa en la liquiditat de les petites i mitjanes empreses. En els pròxims dies és preveu una reunió de la junta directiva de Spain Nightlife amb caràcter extraordinari, amb l’objectiu d’analitzar els propers passos a seguir. La patronat està molt preocupada donat que estem a les protes de Setmana Santa, punt de sortida de la temporada turística.

To Top