Diners

Chacón ajudarà a potenciar la globalització de Teixidors

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va realitzar ahir un amplia visita a Terrassa, on va mantenir una reunió a Cecot i va conèixer de primera mà les activitats del centre tecnològic Leitat i del centre social d’artesania tèxtil Teixidors-Fupar. També va visitar l’empresa Venair, dedicada a la fabricació de tubs de silicona. Al migdia, Chacón va mantenir una trobada a la seu de la patronal egarenca Cecot amb representants d’aquesta entitat, la Cambra de Comerç de Terrassa, el Leitat i la UPC per tractar "assumptes empresarials en general", va dir una font de Cecot.

Prèviament, i acompanyada pel president de Leitat, Jordi William, va fer un recorregut per les instal·lacions de aquest centre tecnològic egarenc, on va poder conèixer els seus laboratoris, l’International Advanced Manufacturing 3D Hub i els labs industrials. Leitat participa, juntament amb una cinquantena d’entitats, en un projecte europeu liderat per Acció per desenvolupar teixits intel·ligents en el marc de les comunitats Ris3cat, i que està dotat amb 10 milions d’euros.

La consellera es va desplaçar al centre social d’artesania tèxtil Teixidors Fupar, reconegut àmpliament no només pel seu vessant social, sinó sobretot per la seva qualitat artesana. La consellera va mantenir una breu reunió amb el president de l’entitat, Xavier Queralt, i altres membres de l’equip directiu, i posteriorment, va visitar les instal·lacions. Segons fons de Teixidors, la trobada va servir per conèixer opcions i vies de col·laboració amb aquesta conselleria que "ens ajudin a potenciar la internacionalització comercial dels nostres productes tèxtils a l’estranger", explica una font de Teixidors. Aquesta entitat, que és un referent de l’economia social a Terrassa, genera oportunitats laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual, que despleguen la seva expertesa i artesania per teixir peces tèxtils singulars úniques i d’alta qualitat.

Productes únics
Des de la seva fundació el 1983, Teixidors és un centre amb clara vocació social orientat a aconseguir la independència econòmica i la integració social de persones amb dificultats d’aprenentatge. Aquest objectiu prioritari es desenvolupa a partir d’un treball eminentment creatiu i capaç de generar productes excepcionals. Al llarg dels seus gairebé 40 anys d’història, Teixidors s’ha llaurat un nom i prestigi en el sector artesà tèxtil, per la qualitat dels seus productes. El 2008, va ser reconegut amb el Premi Nacional d’Artesanía, i el 2019, va ser present a la I Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania amb el documental Tracing 200Kg of Merino Wool ( 2012), dirigit per Borja Garmendia i guardonat amb el Grand Laus 2013 per ADG-FAD. Actualment, Teixidors està adscrita a la Fundació Fupar.

El seu projecte és una filosofia de treball i una aposta per la singularitat. Teixidors es nodreix de l’essència del treball artesanal, les seves eines, els processos i l’actitud que comporta. Utilitzen els clàssics telers de fusta, filant les millors matèries primeres (llana merina, caixmir, lli…) i seguint un procediment manual, una recepta que combina la tradició i la visió de futur. Creen productes únics, irrepetibles, elaborats amb materials de la millor qualitat i sota un procés artesanal de producció.

To Top