Diners

Les vendes de vehicles cauen el 6,3%

Els concessionaris de la provincia van matricular 9.885 vehicles el passat febrer, el que suposa una reducció del 6,3% amb relació al mateix mes de l’any passat. Aquest descens es situa per sota del que s’ha registrat a Catalunya, un 7,2%, i un mica per sobre del balanç general a l’Estat espanyol, on les vendes van caure un 6%. Aquest retrocés va afectar totes les províncies catalanes. A Lleida, les matriculacions van retrocedir un 6,9% (606 unitats venudes); a Tarragona, un 5,9% (1.148) i a Girona, on es va produir la caiguda més forta, un 14%. A Catalunya es van vendre 12.824 unitats, un 7,2% menys que fa un any. Amb això, la comunitat acumula el 13,6% de quota del mercat espanyol.

Les matriculacions de turismes i tot terrenys es van situar en 94.620 unitats durant el febrer passat a Espanya, la qual cosa suposa una caiguda del 6% en comparació amb el mateix mes de 2019, quan es van registrar 100.693 unitats. Segons les dades ofertes per les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam), des de principi d’any, les vendes de cotxes a Espanya han obtingut un volum de 181.063 unitats, és a dir, un 6,8% menys que els dos primers mesos de l’exercici anterior. La caiguda comercial s’ha produït en tots els segments de mercat. I les citades organitzacions assenyalen com a causant d’aquest descens a una falta de confiança per part dels clients en relació amb el vehicle nou a adquirir.

els particulars

Noemi Navas, directora de comunicació de Anfac, va assenyalar ahir que “el canal de particulars, en les matriculacions de turismes i tot terrenys, continua reduint les seves compres de vehicles nous mentre les vendes de vehicles de més de 20 anys han crescut en els dos primers mesos de l’any per sobre del 20%. Les famílies opten, cada vegada més, per aquests vehicles més assequibles, però també, més contaminants, per la incertesa referent als nous vehicles. Així, si el creixement econòmic no acompanya, la previsió de tancament del mercat per al conjunt de l’any apunta a una caiguda de l’entorn del 4%”. Raúl Morales, director de comunicació de Faconauto, va assegurar que “la dada final de matriculacions de febrer hagués estat molt pitjor sense les auto matriculacions, que han fet créixer artificialment el canal d’empreses. Els particulars i les famílies, no obstant això, continuen postergant o rebutjant la seva decisió de canviar de vehicle”. Segons la directora de comunicació de Ganvam, Tania Puche, “la incertesa reguladora i el refredament de l’economia, colpejada per aspectes conjunturals com el coronavirus, fa nosa en les expectatives del comprador, llastrant les vendes. El canal d’empresa, que venia mantenint-se a flotació i que suposa un important punt de suport per a les marques a l’hora de complir amb l’exigent objectiu dels 95 grams de CO/Km, ha canviat la tendència i marca també signe negatiu, afeblint més el mercat”.

To Top