El director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, va assegurar ahir que el Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Terrassa, impulsat pel Consell Municipal d’Economia Social i Solidària, permetrà la nostra ciutat fer un "pas endavant" en matèria d’economia social i solidària". Vidal, que va estar acompanyat per Pep Forn, regidor d’Economia Social, es va reunir ahir a Terrassa amb representant de l’Ajuntament i entitats del sector. "L’economia social ha de ser qualitativa però també quantitativa. Es tracta de parlar de com evolucionem per anar més endavant i ser cada cop més", va assegurar Vidal. Aquestes manifestacions les va fer a la nou seu social de Teixidors-Fupar, situades al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, que va visitar ahir (també les de Prodis i Fupar). Teixidors es va reubicar en aquesta nova seu (cedida en ús per l’Ajuntament) a l’edifici del Condicionament Terrassenc el setembre de l’any passat i va anar traslladant progressivament la seva activitat centrada en la producció tèxtil de manera tradicional amb telers.
Anteriorment, Teixidors, que és un centre especial de treball, es trobava en el carrer de Mas Adei, on durant molts anys va funcionar com a cooperativa. Arran d’una crisi econòmica, l’àrea productiva de la marca Teixidors van passar a mans de Fupar, que la va integrar en la seva obra social. El regidor Pep Forn va comentar que la visita de Vidal tenia l’objectiu de "valorar quina és la situació en la qual estem a Terrassa, quins són el projectes de futur immediat que tenim i veure com podem avançar i col·laborar per tirar endavant el pla estratègic que es va aprovar l’any passat i ens marca el full de ruta per poder potenciar l’economia social de la nostra ciutat". Josep Vidal es va reunir amb els representants de l’ajuntament, a la seu de Teixidors, i després va participar en un dinar amb membres de les entitats que són membres del Consell Municipal d’Economia Social.
Crear més cooperatives
"Des de la Generalitat, va comentar Josep Vidal, el que podem fer sobretot és estar al costat dels ajuntaments i les entitats d’iniciativa social i d’economia social perquè totes aquelles iniciatives innovadores, noves i fins i tot les que ja existeixen reforçar-les perquè realment l’economia social dona una qualitat en el treball; una vinculació al territori i la comunitat; i uns valors afegits que costa molt trobar-los en altres àmbits econòmics", Vidal va fer referència també a l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, que forma part d’un projecte més global, una xarxa formada per 14 ateneus i 130 entitats arreu de Catalunya, dintre d’un programa que va néixer fa quatre anys com una iniciativa promoguda pel departament de Treball. "També he vingut a parlar de com ens estructurem en l’àmbit de comarcal, el paper que juga l’Ajuntament de Terrassa amb el pla estratègic, i sobre l’Ateneu, amb qui fa temps que col·laborem, per concretar com podem reforçar-lo. Es creen noves cooperatives però hem d’establir l’estratègia per se’n creguin més encara.
