Diners

L’egarenca AEInnova participa en la Cimera del Clima a Madrid

L’empresa terrassenca AEInnova participarà el 10 de desembre a la Cimera del Clima de les Nacions Unides de Madrid (COP25). L’empresa, especialitzada en generació elèctrica a partir de la calor, presentarà els diferents projectes que s’està desenvolupant i de la seva contribució a la mitigació dels efectes del canvi climàtic. Una delegació integrada pel president de la companyia, Raúl Aragonés, el seu director general, David Comellas, i Teresa Márquez, enginyera mediambiental, impartirà en l’espai Action Hub de la COP25 la conferència Experiències en Termoelectricitat i acció climàtica.

En aquesta conferència es parlarà del paper de la termoelectricitat en la mitigació dels efectes de canvi climàtic i es presentaran els resultats i les expectatives dels dos projectes europeus en què treballa la companyia, el LIFE HEAT-R i el FET Harvestore i de la seva plataforma InduEye orientada a la Indústria 4.0. La Cimera de Clima de les Nacions Unides, també anomenada Conferència de les Parts (COP), és una iniciativa anual liderada per la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC) a la qual concorren al voltant de 200 països i representa la iniciativa més gran en l’àmbit mundial per la reducció dels gasos d’efecte hivernacle i d’actuació sobre els efectes del canvi climàtic. En aquesta edició, la primera després de la declaració de l’Emergència Climàtica per part de la Unió Europea (UE), es revisaran els procediments per aconseguir limitar l’augment de la temperatura global a 2°C, seguint els compromisos dels Acords de París.

AEinnova és una empresa dedicada a la generació d’electricitat a partir de la calor residual. Des de la seva creació el 2014 com un spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona ha aconseguit posicionar-se com una de les empreses punteres en recerca i desenvolupament de productes termoelèctrics el que li ha valgut l’obtenció de múltiples premis i reconeixements tant nacionals com europeus. Actualment, és membre de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial i participa activament en projectes orientats a la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

La calor residual
L’empresa té dos productes com el Waste Heat Recovery Unit (WHRU) I l’Indu-Eye. El WHRU, és un sistema que permet generar energia elèctrica a través de la calor residual i reinjectar-lo a la xarxa elèctrica de la indústria per tal de millorar la seva eficiència energètica I reduir les seves emissions de CO2. Comparat amb altes sistemes de recuperació energètica per calor residual, el seu cost i requeriments d’instal·lació són mínims i no requereix cap mena de manteniment específic. Per altra banda, l’Indu-Eye, és una plataforma completa de sensorització on els sensors són alimentats per calor residual (és a dir, sense bateries) i que transmeten les seves lectures al cloud fent ús de tecnologies sense fils. Tot un sistema de sensorització sense fils ni bateries que permeten controlar qualsevol paràmetre del procés de producció i que implica una transició ràpida i econòmica cap al paradigma de la Indústria 4.0.

To Top