Diners

El Consell Comarcal obté el premi Basf al millor programa d’economia circular

Els projectes del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Coca-Cola Ibèria, Cafès Novell, Recircular i la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria han resultat guanyadors dels I premis BASF a la millor pràctica d’Economia Circular a Espanya ABN Pipe Systems ha estat reconeguda amb un accèssit en la categoria de pimes. Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, va recollir el guardó Basf al programa Vallès Circular com a millor pràctica d’economia circular a Espanya, en la categoria de "millor iniciativa pública". El premi, impulsat per l’empresa Basf junt amb el Club d’Excel·lència en Sostenibilitat, va ser lliurat per Javier Cachón, director general de Biodiversitat i Qualitat Ambiental del Ministeri per a la Transició Ecològica.

El Vallès Circular ha obtingut el reconeixement a l’activitat desenvolupada en la primera edició d’aquests premis, uns guardons dirigits "a iniciatives que facin front al desafiament dels recursos naturals limitats a través dels diferents models de negoci circulars", tal com indica Basf, empresa que té dos centres de treball al Vallès Occidental, un a Castellbisbal i l’altre a Rubí. En el col·loqui sobre economia circular de l’acte, Ignasi Giménez va ressaltar "el paper clau de les administracions locals com a motor de canvi per fer realitat la transició de model econòmic, assumint un rol actiu com a referent, en la dinamització d’agents i la creació de condicions facilitadores. A través de la definició de polítiques locals favorables, la prestació de serveis i mesures administratives de suport, l’organització d’activitats i esdeveniments amb visió circular, les administracions de proximitat tenen un gran poder per influir en les dinàmiques de comportament de la ciutadania i en els mercats, a través de la compra pública de productes i serveis". I va afegir que "el canvi sistèmic que suposa l’economia circular requereix actuacions en tots els àmbits: educatiu, comunitari, sanitari i cultural per aconseguir canvis en els hàbits de consum i l’activitat productiva en tots els sectors. En definitiva, per pensar i actuar de manera diferent".

Altres iniciatives
Segons va informar l’empresa Basf en un comunicat, també han estat premiats com a millors pràctiques en la resta de categories Coca Cola amb el projecte "Mares Circulares" com a gran empresa; Cafès Novell SA de Vilafranca del Penedès com a pime amb la iniciativa de "càpsules compostables"; l’start-up Recircular Servicios ambientales amb la proposta "recircular o recircular, perquè els residus no existeixen"; i finalment, en la categoria de millor investigació, la Universitat de Las Palmas de Gran Canària amb el treball "R+D+i towards aquaponic development in the up islandès and the circular economy". Es tracta dels primers reconeixements a projectes i investigacions en l’economia circular, que van ser els seleccionats d’entre més de cent candidatures presentades.

Els premis compten amb el suport del Govern d’Espanya i també de la Comissió Europea (CE), així com la presidència del Comitè d’Honor a càrrec de SS.MM los Reyes de España .

To Top