Diners

Sensocar, l’empresa egarenca puntera en cèl·lules de càrrega

L’empresa terrassenca Sensocar va néixer el 1996 encapçalada per Ramon Teixidó aprofitant la demanda creixent de la tecnologia de les cèl·lules de càrrega i visors electrònics en el sector de peatge comercial i industrial. Dues dècades després, és la segona companyia més important en l’àmbit nacional en el seu sector. A l’esfera internacional ha protagonitzat una fulgurant expansió, que ha vist reconeguda amb premis importants, com els que atorga la Cambra de Terrassa i la patronal Cecot. L’empresa va iniciar la seva activitat internacional l’any 1999 i actualment exporta a un total de 94 països de tot el món, 62 dels quals són de fora de la Unió Europea (el 70% dels seus productes van als mercats exteriors).

Els seus principals clients són fabricants de bàscules i balances. Es tracta d’un àmbit amb molt camp per recórrer. “Com en molts altres sectors, el client demana cada vegada més poder adquirir la màxima informació possible de l’equip de pesatge. Precisament, en aquesta línia les cèl·lules de càrrega digitals tenen cada vegada més protagonisme dins del mercat, i són també un dels nostres principals projectes, ja que permeten obtindré molta més informació en la pesada i també un acurat diagnòstic a temps real del correcte funcionament de l’equip de pesatge, diu Albert Teixidó Torrent, director general adjunt i pertanyent a la segona generació familiar.

creixement sostingut

Sensocar, que disposa d’una plantilla professional de 46 treballadors, ha experimentat un creixement sostingut sota un model de gestió orientat a mantenir la qualitat en tots els processos de disseny, certificació, fabricació i verificació dels seus productes. Per Teixidó, l’èxit assolit als mercats exteriors es troba, en part, en la decisió estratègia de mantenir la fabricació a la planta de Terrassa. Tot i que la tendència d’aquest sector ha estat deslocalitzar la producció amb l’objectiu de reduir costos, l’aposta de Sensocar ha estat continuar fabricant des de Terrassa amb l’objectiu de no perdre know-how de producte i poder seguir alineant les seves estratègies d’internacionalització i innovació. “Amb tota seguretat el nostre coneixement i control de producte juntament amb la capacitat de dissenys i produccions a mida pel fet de mantenir tot l’equip tècnic i comercial al costat de la nostra producció ha estat un dels nostres principals actius i motors de creixement nacional i internacional”, diu Ramon Teixidó. Una altra clau de l’èxit de Sensocar és haver-se orientat sempre al producte propi, “el disseny hardware i software així com la fabricació estan controlats íntegrament per nosaltres. Al mateix temps, l’exigència de qualitat ve marcada també per un alt grau de certificació dins la normativa del sector. La innovació ha estat per a nosaltres pràcticament una obligació per tal de no perdre competitivitat”, comenta Teixidó.

Reptes i objectius de futur

Actualment l’empresa es troba experimentant un procés de relleu generacional així com una professionalització dels principals departament per tal d’afrontar reptes i objectius futurs. “Estem enfocats a redefinir estratègies per treballar en un mercat global no només en l’àmbit de vendes i aprovisionament sinó també en coneixement i tecnologia. La competència davant fabricacions procedents de mercats asiàtics cada dia més experimentats ens obliga a orientar-nos a l’especialització en les àrees on hem demostrat ser més competitius sense descartar noves oportunitats que arriben de l’exterior”. L’empresa manté una estreta relació amb el BBVA, que ha estat clau en el seu procés d’internacionalització. “En el nostre projecte d’implementació a l’exterior, BBVA sempre ens ha donat assessorament i facilitats en les transaccions en països d’operativa complexa. Aconseguir seguretat financera en les transaccions a l’exterior així com els recursos per seguir invertint en la millora de la nostra fabricació ha estat clau per entendre la nostra posició actual”, afirma aquest empresari egarenc.

To Top