Diners

La Cambra presenta a Atenes les conclusions del projecte Chimera

Després de tres anys i un finançament de 2,3 milions d’euros per part de la Unió Europea ha arribat el final del projecte continental Chimera, en el que han participat sis països. La Cambra de Comerç, Indústria i de Serveis de Terrassa, un dels deu partners del projecte europeu Chimera, va ser l’escollida per presentar les conclusions d’un treball que ha tingut com a objectiu la dinamització i innovació de les indústries culturals i creatives dels països de l’Arc Mediterrani. L’acte va tenir lloc a la ciutat d’Atenes en el marc del Medforyou, la trobada de tots els projectes seleccionats pel programa Interreg Med. En aquest projecte, finançat amb 2,3 milions d’euros pel programa Interreg Mediterranean de la Unió Europea, han participat Itàlia, França, Eslovènia, Albània, Grècia i Espanya. La participació catalana en el Chimera, també ha estat protagonitzada pel Parc Audiovisual de Terrassa, com a soci associat de la Cambra de Terrassa en aquest programa.

Precisament la Cambra de Terrassa ha estat un dels socis més actius en aquest projecte. Va ser l’encarregada del disseny del curs i de la formació en màrqueting digital i promoció internacional dels responsables dels clústers d’empreses creatives i culturals, en unes jornades intensives desenvolupades a la seu de la Cambra de Terrassa el 21 i 22 de març de 2018. Ha estat la seu de la reunió dels partners del projecte i d’una de les dues trobades empresarials B2B que s’han portat a terme. Així mateix, va acompanyar una delegació de vuit empreses catalanes a la trobada que es celebrà a la ciutat italiana de Bari. Una trobada en què van participar 85 empreses del sector del disseny i de la indústria audiovisual de set països i que va generar 82 oportunitats de cooperació i negoci per les empreses catalanes participants. Finalment, ha estat l’encarregada de dissenyar i implementar l’eina basada en un software d’intel·ligència competitiva que dóna servei a totes les empreses dels clústers participants en aquest projecte.

un total de 32 clústers

Al llarg d’aquests tres anys s’ha format als gerents de 32 clústers d’indústries culturals i creatives dels països participants; s’han desenvolupat 9 plans estratègics de caràcter local; un pla d’operació internacional; 9 living labs de projectes innovadors; s’ha donat suport a 135 indústries del sector, tant públiques com privades; s’han realitzat 4 trobades internacionals; s’ha desenvolupat una eina intel·ligent de suport a aquest sector i s’han elaborat plans de negoci per a 9 dels clústers sorgits del projecte. Aquestes activitats han permès incrementar la capacitat innovadora dels actors clau del món creatiu i cultural, el desenvolupament de xarxes de col ·laboració i la posada en marxa de noves eines intel·ligents per la seva dinamització.

El sector d’indústries creatives i culturals suposen un 3,3% del Producte Interior Brut de la UE i generen el 3% dels llocs de treball, el que el converteix en un sector estratègic que justifica la inversió i l’esforç realitzat per la seva innovació i dinamització.

To Top