Diners

La vaga del transport bloqueja el CIM Vallès i afecta empreses terrassenques

La vaga del transport i del sector de la logística de la província de Barcelona va afectar la comarca del Vallès Occidental especialment l’activitat de la Central Integrada de Mercaderies (CIM-Vallès), situada a Cerdanyola del Vallès. Segons el Gremi de Transports i Logística de Catalunya, adscrit a la patronal egarenca Cecot, els piquets van bloquejar l’accés i sortides de vehicles al CIM-Vallès des de primera hora fins a les 11 del matí. En Mercavallès, el mercat majorista de fruites i verdures situat a la Mancomunitat, aquesta convocatòria pràcticament no va alterar la seva activitat perquè la majoria d’empreses d’aquest equipament utilitzen transport privat (propi). "Són les mateixes empreses les que fan la compra i la venda en Mercavallès. La convocatòria afectava empreses que transporten mercaderia de tercers. És una vaga de transport d’assalariats i a Catalunya tenim un 80% d’autònoms", van dir aquesta font del gremi egarerenc.

Malgrat això hi va haver empreses terrassenques que es van veure força afectades per l’aturada del transport i van treballar només portes endins. "Avui (per ahir) no han sortit els nostres camions i tampoc hem rebut mercaderia. Només d’un camioner estranger que ha vingut com ha pogut. I així es troben més empreses de Terrassa", va dir una font empresarial. L’esforç dels vaguistes es va centrar a bloquejar els principals centres logístics de Catalunya, és a dir, el Port de Barcelona, el CIM Vallès i Mercabarna. Transportistes en vaga van bloquejar des de primera hora d’ahir els principals accessos per a camions al Port de Barcelona per la Zona Franca, la qual cosa causà cues de vehicles en la Ronda del Litoral i dificultà l’activitat en algunes empreses. El sindicats UGT i CCOO van convocar una vaga en el sector de mercaderies i logística de la província de Barcelona per reclamar l’aprovació del conveni col·lectiu del sector, que des de 2015 no s’ha renovat i la negociació del qual fa nou anys que està estancada. Un piquet informatiu es va instal·lar en un dels accessos d’entrada al port, prop de TMB, la qual cosa va crear problemes de circulació en coincidir també amb la sortida d’alguns autobusos. Segons va informar CCOO, el seguiment de la vaga va ser "massiu" i va paralitzar l’activitat en empreses com Amazon Martorelles i El Prat, UPS, Fedex o TNT i va deixar sense activitat de transport de mercaderies en el CIM Vallès, Port Zona Franca i zona d’Abrera Mercadona, Lidl i altres distribuïdors.

La vaga de transportistes i logística va provocar també retards en l’arribada d’algun camió amb subministraments amb destinació a la fàbrica de Seat a Martorell (Barcelona), encara que la planta automobilística no va veure alterat el ritme de fabricació, segons fonts de la companyia. Per part seva, la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) va assegurar, en un comunicat, que la jornada de vaga "no està registrant un gran seguiment" i que, en els principals nuclis de transport s’està treballant "amb bastant normalitat i sense incidents".

To Top