Diners

Banc Sabadell i el BEI injectaran mil milions d’euros per les pimes

Banc Sabadell i el Banc Europeu d’Inversions (BEI) han signat dos acords amb un mateix objectiu: facilitar fons per a autònoms, pimes i midcaps espanyoles per seguir impulsant el creixement econòmic i la creació d’ocupació a Espanya. Gràcies a aquests acords, les dues entitats destinaran 1.000 milions d’euros a donar suport a les pimes amb més dificultats per accedir al finançament per la seva grandària o pel sector en què desenvolupen la seva activitat, i a fomentar les seves inversions en digitalització.

Els dos acords s’han instrumentat mitjançant la participació de BEI en el primer fons de titulització de préstecs al consum de Banc Sabadell. Es tracta de la primera titulització STS (Simple, Transparent, Standarized) que s’ha col·locat al mercat espanyol després de l’entrada en vigor de la nova normativa europea enguany.

A l’acte de signatura celebrat a Barcelona, ??el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha valorat l’acord: «La nostra vocació de banc d’empreses significa comprometre’ns tant amb les grans organitzacions com amb les pimes i els petits emprenedors. Per aquest motiu, acords com el d’avui són una eina importantíssima per a Banc Sabadell, que des dels seus orígens ha acompanyat els petits projectes en el camí cap al creixement ». Així mateix, Guardiola ha remarcat que el finançament «es destinarà en bona part a projectes de transformació digital i a projectes innovadors, dos focus bàsics per al futur de les nostres empreses».

Per la seva banda, la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, ha destacat «el ferm compromís del BEI amb autònoms, pimes i midcaps espanyoles, vehicles fonamentals per a la generació de riquesa i ocupació a Espanya. Promoure la seva competitivitat, facilitant-los els recursos necessaris per créixer invertint en innovació i digitalització, és una de les grans prioritats del Grup BEI a Espanya. Gràcies a aquests acords, el BEI podrà donar suport a aquelles amb més problemes per accedir al crèdit, com microempreses o emprenedors. Un nou exemple que com els avantatges del finançament del BEI poden arribar també als seus projectes ».

Dels fons que Banc Sabadell i el BEI facilitaran gràcies a aquests acords, 800 milions d’euros es destinaran a autònoms, pimes i midcaps en condicions avantatjoses, tant en tipus d’interès com a terminis d’amortització, amb especial atenció a les necessitats de finançament de microempreses de menys de 10 empleats, negocis de nova creació i petits projectes d’inversió liderats per dones.

Per això, el Banc Europeu d’Inversions ha atorgat a Banc Sabadell un finançament de 400 milions d’euros que l’entitat completarà amb uns altres 400 milions d’euros addicionals dels seus propis recursos. En total, més de 3.500 empreses podrien beneficiar-se d’aquesta iniciativa.

To Top