Les pimes catalanes Suimaq, amb seu en Castellbisbal, yTecnoair, de Vilafranca del Penedès, s’han fusionat per liderar el sector de l’aire comprimit industrial a la Península Ibèrica, amb la mirada posada al mercat europeu. Ambdues companyies, que mantindran les seves marques, sumen més de 5.000 clientes del sector industrial, des de grans corporacions fins a pimes, especialment de l’automoció, farmacèutic, alimentació, tèxtil, i àrids i ciments. L’aire comprimit, junt amb l’aigua, el gas i l’electricitat és una utility bàsica en qualsevol procés productiu. Cristóbal Sancho, gerent de Suimaq, manifestà ahir que "després d’unir-nos, la nova estructura ens permetrà competir amb les grans multinacionals del sector, sense perdre la flexibilitat que ens caracteritza des de fa més de 30 anys".
Aquestes pimes catalanes estan especialitzades en la comercialització d’equips d’aire comprimit industrial i tenen més de 30 anys d’experiència. El resultat serà el actor més gran empresarial del sector de l’aire comprimit a Espanya i Portugal, tant en termes de facturació, amb una previsió de tancar 2020 amb 20 milions d’euros, com en nombre de professionals en plantilla (més de centenar).
Des d’una perspectiva estratègica, operativa i industrial, la fusió es deu a la complementarietat de totes dues empreses que són similars en grandària, activitat i facturació. La unió permetrà que el nou grup tingui una posició de lideratge en el sector de l’aire comprimit.
L’àmbit europeu
I al mateix temps adquirir una dimensió superior per poder expandir-se en l’àmbit europeu, França i Itàlia en una primera fase, i competir d’igual a igual amb les grans multinacionals del sector. Les dues marques es mantindran i la figura jurídica de la nova entitat serà la d’un "microholding". La nova entitat aprofitarà la tecnologia i l’experiència en el mercat; la capacitat d’oferir productes adaptats i, per descomptat, la seva qualitat en el servei que ofereix diàriament a més de 5.000 clients, fonamentalment del sector industrial (automoció, farmacèutic, alimentació, tèxtil, i àrids i ciments). El futur grup preveu aconseguir una facturació superior als 20 milions d’euros en 2020 i superar els 100 empleats directes, la qual cosa el convertirà en el líder, no multinacional, del sector de l’aire comprimit a Espanya. Per Josep Arnan, gerent de Tecnoair, "amb la fusió, guanyarem capil·laritat i millorarem la cobertura en tot territori nacional. També ampliarem el nostre catàleg de producte, mantenint la proximitat amb els nostres clients". Tecnoair Aire Comprimido és la continuació de Tallers Arnan, empresa fundada l’any 1979. En els seus inicis mantenia paral·lelament les activitats de taller de mecànica de l’automoció amb l’activitat de l’aire comprimit. Amb el pas del temps es va dedicar de forma integral a l’aire comprimit. L’any 2004 l’empresa es va traslladar a una nau de nova construcció amb equipaments de primera línia que disposa d’una exposició permanent de grups compressors, les oficines de l’empresa, el magatzem i el taller.