Diners

Amb la cara paga

Un restaurant de la cadena vallesana Viena a Barcelona s’ha convertit en el primer a Espanya en què els clients poden pagar la seva consumició utilitzant només la seva cara, sense haver de mostrar targetes físiques ni mòbils, a través d’una solució pionera de pagament biomètric. El grup de restauració Viena, amb seu central a Terrassa i amb una xarxa de 62 restaurants, i el Payment Innovation Hub, s’han aliat per llançar aquesta solució de reconeixement biomètric, que es pot provar en l’establiment del número 405 de l’avinguda Diagonal des d’aquesta setmana i durant els pròxims dos mesos. Aquest projecte pretén, a més, millorar l’experiència de l’usuari, eliminant les friccions en el moment del pagament i incrementant la seguretat d’aquest. A més, permetrà analitzar l’adopció i percepció de l’ús de la biometria com a mitjà de pagament.

Face To Pay Viena ha estat desenvolupat per Payment Innovation Hub, el primer hub d’Espanya especialitzat en la innovació en mitjans de pagament i solucions per a comerços impulsat per una aliança multisectorial d’empreses (CaixaBank, Global Payments Inc., Samsung, Visa i Arval). Face To Pay Viena és fruit del gran esforç de recerca realitzat durant els últims mesos pel hub i de l’aposta de la cadena Viena per la innovació.

Segons Silvana Churruca, CEO del Payment Innovation Hub, Face To Pay Viena és la primera solució de pagament biomètric en un comerç a Espanya que arriba al públic general. “Estem molt orgullosos que Viena hagi confiat en nosaltres com partners per a la innovació en mitjans de pagament”. Per altra banda, Xavier Carull, director corporatiu de finances i sistemes de Viena, explica que “aquest pla pilot s’emmarca dins de la nostra aposta i voluntat d’innovar per a oferir millors experiències als nostres clients. Estem encantats de participar en aquest projecte de la mà del Payment Innovation Hub i de comptar amb la seva experiència en aquest àmbit”. La iniciativa estarà activa fins al 10 de novembre. Durant els pròxims dos mesos, qualsevol client que vagi a l’establiment Viena a l’avinguda Diagonal, 405, de Barcelona podrà gaudir d’aquest nou mètode de pagament. Per a això, només haurà de descarregar-se aquesta aplicació (disponible tant per a Android en Google Play, com per a Iphone en App Store) i registrar les seves dades personals, paràmetres biomètrics i un mètode de pagament.

Últimes tecnologies
Una vegada finalitzat el procés d’alta, l’usuari podrà dirigir-se a aquest establiment Viena i pagar amb la seva cara, sense cartera, sense targeta física i sense mòbil. Des de la seva creació fa ara gairebé dos anys, el Payment Innovation Hub, de la mà dels seus partners (CaixaBank, Global Payments, Inc., Visa, Samsung i Arval), companyies líders del sector financer, de pagaments i tecnològic, ha explorat les últimes tecnologies per millorar l’experiència del client en diferents escenaris d’ús, apostant al mateix temps per l’increment de la seguretat en aquestes.

Gràcies a la seva proposta d’innovació oberta i a la col·laboració dels seus cinc grans socis, s’han aconseguit importants avanços en la creació de solucions aplicades a comerços seguint la tendència de pagaments invisibles com la que es llança ara amb Viena. Fins al moment el hub ja ha ideat prop d’una vintena de projectes amb uns terminis similars als que manegen les startups. Així, el temps mitjà de cada projecte ha estat de només tres mesos per a la materialització de cadascun dels seus prototips amb els socis del hub.

La màxima responsable del Payment Innovation Hub va recordar que per desenvolupar el projecte va ser molt important l’experiència prèvia dins de la cafeteria Genoll del Pier01 de Barcelona Tech City. Més d’un centenar de professionals que treballen en el hub de l’associació han usat durant diverses setmanes una solució similar. “Gràcies a ells, ha estat possible validar aquest tipus de projectes en un entorn corporatiu i amb un alt índex d’early adopters i ara estem llestos per poder anar un pas més enllà i llançar-lo al públic de la mà de Viena”, afegeix Churruca.

To Top