Diners

Els empleats de Catalunya de BBVA donen 36.000 euros a l’Institut Guttmann

Més de 1.200 empleats de BBVA a Catalunya han participat en la iniciativa solidària, que el banc ha posat en marxa, per impulsar projectes de recerca aplicada que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que han patit un Ictus. L’Institut Guttmann, centre de referència en el tractament i la neurorehabilitació de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral i altres discapacitats d’origen neurològic, ha estat l’entitat beneficiària d’aquesta acció.

La iniciativa ha conclòs amb la recollida de 36.000 euros, que l’Institut Guttmann destinarà a impulsar projectes per tal d’ajudar a fer que les persones que han patit un Ictus puguin recuperar el moviment del braç i la mà.

BBVA ha promogut una acció solidària entre els seus empleats de Catalunya, en la qual s’ha proposat fer una acció de crowdfunding a favor de l’Institut Guttmann – Hospital de Neurorehabilitació per tal que aquest pugui continuar desenvolupant projectes de recerca aplicada que permetin, a les persones que han patit un Ictus, portar a terme programes de neurorehabilitació especialitzada. En aquest cas concret, un projecte d’I+R+i que el que pretén és millorar la rehabilitació de l’extremitat superior.

Donatius personals
Els empleats del banc a Catalunya han tingut l’oportunitat de participar, de manera voluntària, amb els seus donatius personals recollits a través d’una plataforma en línia habilitada especialment per a la iniciativa, i que ha permès veure en temps real la quantitat aconseguida mentre durava l’acció..La recerca en l’Ictus és fonamental donat l’important increment de les persones afectades per un Ictus i, sobretot. L’especial incidència en persones cada cop més joves (menors de 40 anys). Cada 45 minuts es produeix un Ictus a Catalunya provocant greus seqüeles que poden afectar la mobilitat, la parla i la visió, entre d’altres. L’Ictus és un accident cerebrovascular que es caracteritza per aparèixer de forma sobtada i inesperada, i és la primera causa de mort entre les dones i la segona entre els homes. Encara que presenta una major incidència en persones amb edats superiors als 60 anys, Montserrat Bernabeu, Directora Assistencial de l’Institut Guttmann i especialista en Medicina Física i Rehabilitació, destaca també la seva incidència en persones cada cop més joves: en els darrers 15 anys, s’ha produït un increment del 40% en la xifra de persones d’entre 25 i 45 anys.

To Top