Diners

UGT amenaça amb més dies de vaga a Iberia si no hi ha acord

El sindicat UGT va assenyalar ahir que els treballadors d’Ibèria a Barcelona no descarten noves convocatòries de vaga si no prosperen les negociacions amb l’empresa. El portaveu d’UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón va explicar que estan a l’expectativa de reprendre les negociacions aquesta setmana després de la reunió de passat dimecres que va acabar sense acord. Minguillón, afirmà que des del dimecres els representants de l’empresa i dels treballadors no han tornat a reunir-se i que només va haver-hi "contactes menors" el dijous.

La segona jornada de vaga dels treballadors de terra d’Iberia de la passada setmana, aquest dissabte (últim dia de les aturades previstes), tampoc va trastocar gaire l’activitat de l’Aeroport de Barcelona, ja que, igual que el divendres, la seva activitat va transcórrer amb normalitat des de primera hora del matí malgrat el centenar de vols cancel·lats. En qualsevol cas, molt viatgers es van veure obligar a cambiar de plane o esperar hores a l’aeroport.

L’atur, que també va afectar l’aeroport de Barajas, a Madrid, i va coincidir amb el que mantenen de forma permanent al Prat els vigilants de seguretat de l’empresa Trablisa, no va causar les cues i la confusió d’altres convocatòries, ja que les aerolínies van avisar als seus clients de les anul·lacions. Aquesta previsió va permetre que l’operació tornada d’estiu no es veiés esquitxada de majors incidències, encara que es va viure un cap de setmana complicat arran de l’aturada parcial en Renfe de divendres i del diumenge, així com pels deu dies de vaga convocats per Ryanair que van arrencar també el diumenge.

També els trens
Renfe va afrontar diumenge una nova jornada d’aturades parcials convocats pel sindicat CGT, que van obligar l’operadora a cancel·lar la circulació d’uns 170 trens coincidint amb el cap de setmana de l’operació tornada.

Del total de trens que es van anul·lar el diumenge, 58 van ser d’AVE i Llarga Distància i els 114 restants, de Mitjana distància (regionals). Es tracta de l’última jornada de vaga de les quatre que CGT va convocar en Renfe per a aquest estiu, que succeeix a les que ja es van dur a terme els passats 30 de juliol i 1 d’agost, i aquest divendres 30 d’agost. Ryanair s’enfrontà ahira a la segona de les deu jornades de vaga convocades pels sindicats ÚS i Sitcpla per als tripulants de cabina (TCP) de l’aerolínia contra el tancament el gener vinent de les bases de Tenerife Sud, Gran Canària, Lanzarote i Girona. La companyia va anunciar la cancel·lació de vuit vols ahir. Durant diumenge passat, primer dia de vaga, la companyia va cancel·lar sis vols que no estaven subjectes a serveis. Per a la vaga, convocada per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre, El Ministeri Foment ha fixat uns serveis mínims.

To Top