El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar, en l’entrega dels Premis Cambra, que les “dades reals i objectives” de l’economia “són excel·lents” i demostren que “el país va bé” i gaudeix d’una “trajectòria que va bé”, com queda clar amb el creixement sostingut i equilibrat dels darrers cinc anys, o la previsió que enguany es tancarà amb un creixement del 2,2% i del 2% l’any vinent. El president, en un altre moment, va convidar a l’alcalde de Terrassa i a la ciutat egarenca a mantenir una “relació bilateral”, ja que va recordar que aquesta és la tercera ciutat de Catalunya i mereix “el mateix tractament” que Barcelona o l’Hospitalet.
En matèria econòmica va afegir que “no podem saber què hauria passat si el nostre país políticament hagués agafat una altra orientació aquests darrers anys, però el que és cert és que un període de gran bonança econòmica ha passat en el mateix moment en què el nostre país s’ha plantejat el repte de decidir políticament, democràtica i lliurament el seu futur”, va remarcar durant l’acte que es va celebrar al Centre Cultural. D’aquesta manera Torra contestà a Ramon Talamàs, president de la Cambra, que en el seu discurs previ va demanar major “estabilitat” política per ajudar l’economia i va insinuar que el país, potser, aniria encara millor si no fos pel clima de “dualitat enfrontada”.
Torra va assegurar que els premis atorgats en la nit de dijous, davant un auditori gairebé ple, reconeixen “el talent, la trajectòria i la professionalitat” dels guardonats i les seves empreses, i va valorar “la seva capacitat per innovar i el seu dinamisme per tirar endavant els seus projectes amb passió”. Torra va explicar que la taxa d’emprenedoria de Catalunya ha pujat al 8,13%, la millor en 12 anys, superant la mitja de la UE i dos punts per sobre de l’espanyola. “Això vol dir que els empresaris estan fent una feina excel·lent”, va dir, mentre els ha reconegut la seva tasca de “servidors del país”. Segons Torra, Catalunya ha sabut recuperar-se i mira al futur amb esperança. Després va recalcar que la situació no serà normal “fins que els presos polítics i els exiliats tornin a casa”. Prèviament, van intervenir el president de la Cambra, Ramon Talamàs, i l’alcalde Terrassa, Jordi Ballart,
Abans de començar l’entrega de premis, la Cambra va imposar la insígnia d’or als tres anteriors vicepresidents de l’entitat, Carles Pons, Josep Abad i Pere Masach. Posteriorment va ser Marià Galí, expresident de la Cambra, qui va rebre la insígnia d’or i brillant de la institució. Galí va agrair al seu equip la tasca feta per deixar l’entitat “disposada de cara al futur” i per haver superat amb èxit l’eliminació de les quotes camerals obligatories. “Els nostres criteris han estat senzills: servei a les empreses i servei al país”, va afirmar Marià Galí, que afegí que esperava que “el món cameral hagi aconseguit que aquest país sigui una mica més pròsper”.
Més de vint anys
Marià Galí ha estat 21 anys representant a l’empresa Mina Pública d’Aigües de Terrassa a la Cambra. L’any 1998 es va incorporar al Ple de la Cambra de Terrassa fruit del procés de renovació dels seus òrgans de govern i va participar activament com a membre de la Comissió d’Indústria i de Medi ambient. L’any 2002, va ser escollit vicepresident primer de la institució, exercint les funcions de la vicepresidència i proposant i liderant diferents iniciatives de modernització de l’entitat i d’activitats innovadores en el camp de la promoció empresarial. El 19 de juny de 2006 és escollit president i renova l’any 2010 un segon mandat com a president fins al 13 de juny del 2019
Els Premis Cambra reconeixen públicament les empreses i persones que més han contribuït a potenciar el desenvolupament econòmic i social de la demarcació. En aquesta edició, un total de 14 empreses de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès van ser guardonades, a més de l’empresari Joan Vert i Rossell, cofundador i president de Vallès Car Holding, que va rebre el Premi Cambra al Lideratge Empresarial . En representació dels premiats va intervenir Marc Ribó, neuròleg intervencionista i fundador d’Anaconda Biomed, de Sant Cugat del Vallès, que es va felicitar perquè durant tot l’acte la menció de conceptes com “dinamisme, sostenibilitat, internacionalització” o “passió pel projecte” va ser constant.