En Raúl Flores, actual Gerent i propietari de l´empresa Prewaste S.L., dedicada al món dels residus, ens dóna a continuació una visió global del sector del Reciclatge i de l´Economia Circular, conceptes del quals n´és un bon coneixedor per estar lligats molt estretament amb el seu negoci.
– Què és Prewaste?
– Prewaste és una empresa que es dedica principalment al sector dels residus, que aterra ara a Terrassa i es dedica a l´assessorament medi ambiental i a la comercialització de residus, amb la vocació clara de contribuir a generar recursos a partir dels residus i tenint com a puntal bàsic la sostenibilitat i el respecte al medi ambient.
– Quins serveis concrets ofereix?
– Els principals serveis són: la consultoria / assessorament comercial, on oferim la millor tecnologia disponible i solucions adaptades a les necessitats del client; el trading, és a dir, la compra-venda de subproductes valoritzables –paper, cartró, plàstics- amb l´objectiu de minimitzar els costos al client; les Solucions Tecnològiques i Innovadores “claus en mà”, una alternativa sostenible a qualsevol projecte que es proposi; i la creació de projectes d´Economia Circular.
– En què consisteix l´Economia Circular?
– L´Economia Circular es basa en el manteniment del valor dels productes, en ser més eficient en l´ús dels recursos i en minimitzar els residus. Actualment nosaltres estem treballant en quatre projectes determinats per l´Economia Circular i estan pensats per incentivar i també sumar en els objectius de reciclatge per al 2030.
– Precisament en temes de reciclatge, es parla molt de l´Abocament Zero. Per què?
– Perquè l´objectiu final és que cap residu vagi a un abocador. Per aconseguir-ho es necessiten projectes clars, un coneixement exhaustiu del sector, de la maquinària i dels residus (sobretot dels plàstics), així com de la capacitat de conèixer molt bé el territori.
– Aquest tipus de serveis, a banda d´oferir solucions al sector industrial, també es poden implementar a l´Administració pública?
– Sí, per suposat. Prewaste està preparada per treballar braç a braç no només amb les empreses del sector privat sinó també amb tot el què envolta el sector públic. D´aquesta col?laboració podem obtenir-ne resultats molt desitjables com ara llocs de treball “verds”, formació teòrica i pràctica en tots els trams amb tallers i la incidència en la conscienciació ciutadana. A més a més, tenim la iniciativa Vallès Circular on, a banda de les administracions, hi ha també una sèrie d´agents per impulsar l´economia circular al territori.